10 őrületes probléma az ünnepi nagybevásárlással

Itt az ideje elkezdeni azon gondolkodni, kit mivel szeretnénk meglepni karácsony napján. Hogy korai-e? Ha igyekszünk elkerülni az órákon át tartó sorban állást, és a „sajnos már elfogyott” mondatot sem szeretnénk az eladók szájából hallani, akkor a válasz határozottan nem. A lentebb felsorolt esetek nem csak a Szex és New York valamely epizódjának jelenetei lehetnének, hiszen tegyük a szívünkre a kezünket: valószínűleg velünk is megestek már az évek alatt!

1. Egyszerűen lehetetlen elkerülni, hogy ne vásárolj magadnak

Hoppá, egy újabb üzlet, ahonnan nem távoztál semmivel, csak egy új pár cipővel, ami nagyon jól passzol a néhány perce vásárolt sapkádhoz. De olyan jó áron kínálták…!

tumblr_lwmi4gbyg51r2p7yko1_1280

2. Shopping mint új olimpiai sportág

Egyensúlyérzéked akár a tornászoké a gerendán, miközben 6 különböző rokon ajándékait igyekszel a kezedben megtartani, mindezt magassarkúban. Gyorsaságod pedig Usain Boltéval vetekszik, amikor meglátod, hogy az anyukádnak szánt akciós kávéfőzőből már csak egy darab található az egész boltban. Csak a versenyfutás után nehogy a bokszra is sor kerüljön!

gallery-1479143665-landscape-1448033708-hbz-confessions-of-a-shopaholic

3. Kifaggatod a rokonokat, de nem olyan válaszokat kapsz, amilyenekre számítottál

A nagybácsi minden álma, hogy kedvenc focicsapata megnyerje a bajnokságot, ám ők a közelében sem járnak. A kishúgod két szezonnal korábbi csizmát szeretne a fa alá, mely már sehol nem kapható. Anyukád pedig a megszokott „legyen mindenki boldog” válasszal járul hozzá ahhoz, hogy senki ne könnyítse meg a helyzetedet.

fdbbf84c-7ef5-4539-8ebe-352c32b9bcf1

4. Besokallsz a karácsonyi felhajtástól

Az utolsó két üzletben történt látogatásod a próbafülkében végződött, ahol a tökéletes ruhát igyekeztél megtalálni a szilveszteri buliba. Már azt tervezed, hogyan fogod a benned összegyűlt stresszt levezetni a táncparketten.

mean-girls-movies-2281463-1600-1200

5. Már megint gondjaid akadnak a munkahelyi vagy iskolai Secret Santa játékkal

Sikerült az egyetlen olyan személy nevét kihúznod, akivel korántsem felhőtlen a viszonyotok és már jó ideje tart köztetek a mosolyszünet. Ha ezt viszont szerencsésen elkerülted, akkor meg tutira a megbeszélt maximális összeg betartásával adódnak problémák…

holiday-shot

6. A férfiak és az ajándékok esete

Még ha tagadják is, sokkal nehezebb egy férfinak egyedi ajándékot találni, mint egy nőnek − a klisés parfümöt, nyakkendőt és borotvát pedig már tavaly kilőtted…

a-very-harold-and-kumar-3d-christmas-1920

7. „Elefánt a porcelánboltban”, avagy a hering party effektus

Akármennyire is fel vagy rá készülve, hogy rengetegen lesznek a bevásárlóközpontokban, biztosan nagyobb lesz a tömeg a vártnál. Ha ezt viszont túlélted, még nem tudtál le minden nehézséget. Hazafelé a tömegközlekedés és a kocsi sem jó választás, mert vagy nem férsz fel a harmadik villamosra sem, vagy órákon át a dugóban ragadsz.

6d8fa83b-26a2-44e6-bce5-e1c645c9144b-1

8. A saját kívánságlistád egyre hosszabb és hosszabb

Mialatt másoknak kerestél ajándékot, felfedeztél egy gyönyörű harisnyát, egy, a nappalidba passzoló díszpárnát és a kedvenc sminkmárkád is kidobott egy új holiday kollekciót, amiben minimum 3 must-have darabot felfedeztél. Egy gyors fotó a megfelelő célszemélynek, hátha érti a célzást!

057aeaa44e80d8dd562e25b18305b189

9. Oda a spórolt pénzed!

Már rég túllépted az előre eltervezett keretedet, de még mindig nincs minden név kipipálva a listádon. Úgy tűnik, továbbra is várnod kell arra az Alexander Wang cipőre, amelyet már hónapok óta kinéztél magadnak. De tartsa benned a reményt: adni jobb, mint kapni!

unnamed-1

10. Rá kell döbbenned, ez a határidő dolog nem a te műfajod

Habár eltervezted, hogy idén időben elkezded a vásárlást, megint elcsúszol az időpontokkal. Nem, igazából csak stílusosan késel egy kicsit. Ha időben nekiálltál, akkor pedig december 23-án döbbensz rá, hogy valakit kifelejtettél a sorból, és már csak a „maradékból” van esélyed válogatni. Szegény öcsi lehet, hogy egy csúnya karácsonyi pulcsi tulajdonosa lesz!

54eb7d2bbc337<_s-movies-recipes-how-the-grinch-stole-christmas-xl-49908913

Képek: Pinterest

Forrás: Harper’s Bazaar

Szerző: Tamás Cintia

Legyél te az első hozzászóló!