A balerina, a dobos és Alexander McQueen találkozása egyetlen drámai videóban

movement_amq

A tánc, zene és divat művészetének ünneplése a legújabb MOVEment videó Alexander McQueen és Marie-Agnès Gillot közreműködésével. A három perces anyag igazi audiovizuális ingerbomba, egyszerre sokkolja minden érzékünket.

A kisfilmben Marie-Agnès Gillot balerina és George Barnett dobos látható, amint egy rituális párbajban találkoznak szemtől szemben. Meglepő párosítás a balett és a dob, de itt mégis tökéletes harmóniában olvadnak össze a táncos kecses mozdulatai, a teste vonalát finoman követő McQueen ruha és a hangszer pulzáló ütemei. A flamencós spicc lépések hangulatát érzékien egészíti ki a ruha csipkés anyaga.

A videó egy elhagyatott ipari épületben játszódik, ami tökéletes hátteret nyújt egy ilyen jellegű  filmekhez – hasonlót láthattunk már Sigur Rós Valtari című, megrázóan gyönyörű klipjében is. A lecsupaszított, hideg belső minden figyelmet a két alakra terel, akik szinte feloldódnak egymásban és a lüktető ritmusban.

A videót az a Daniel Askill rendezte, aki Sia Chandelier klipjét is jegyzi, amiért egy Grammy-díj jelölést is begyűjtött.

via anothermag.com

Legyél te az első hozzászóló!