A nő értéke a ruhája hossza?

Több olyan reklám és videó is elterjedt az elmúlt időszakban, ami a nemek közti egyenlőségre hívja fel a figyelmet, és most itt egy újabb erős kampány a sorban a Terre des Femmes nevű svájci emberi jogi szervezettől. Képeikkel egyszerű, de annál expresszívebb módon mutatják, meg milyen címkéket aggatunk a nőkre, mindössze a rajtuk lévő textil mennyisége alapján. 

Egy nőnek nap mint nap szembesülni kell azzal a kettős mércével, amivel minden tettét és mozdulatát megítélik, és szinte elkerülhetetlen, hogy ne illessék valamilyen negatív jelzővel. Prűd. Szajha. Főnökösödő. Hisztis. Nagyszájú. Feminista. Ha egy férfi fut az utcán póló nélkül, nem mondjuk rá, hogy feslett erkölcsű, de ha egy nő blúza picit jobban ki van gombolva, már rögtön ilyenné válik. Ha pedig garbót visel, akkor prűd.

De valóban csak ennyi lenne egy nő, centikben kifejezett egyéniség? Vajon hol van az arany középút? A Terre des Femmes kampányának célja pont az, hogy tudatosítsa, a nőt nem a ruhája hossza vagy a cipője sarka határozza meg, nem lehet ez alapján beskatulyázni és megszabni az értékét.

terre_des_femmes_aotw terre_des_femmes2_aotw terre_des_femmes3_aotw

via adsoftheworld.com

Legyél te az első hozzászóló!