Apu pulcsija menő, avagy low budget stílustippjeink

Veletek is elszaladt a ló az előző havi kiadásokat illetően? Üdv a klubban! Szerencsére a 2017-es trendeknek köszönhetően akkor is stílusosak maradhatunk, ha low budget üzemmódra kapcsolunk annak érdekében, hogy újra visszanyerjük a pénztárcánk feletti irányítást. Ezzel az 5 egyszerű tippel könnyen átvészelhetjük ezt az időszakot mindenféle divatkatasztrófa nélkül!

Seen on anyu

A 80-as és 90-es évek reneszánszát éli, így hát egy kis vintage bármikor jöhet. Ez máris magyarázatot ad arra, hogy miért is ilyen borsos néhány üzletben a hasonló stílusú ruhák ára. Mindezt könnyen megoldhatjuk! Kutassuk át anya gardróbját és biztosan találunk olyan darabot, amelyről néhány éve még azt gondoltuk volna, „mégis hogy a fenébe tudta ezt magára venni?” Ez most viszont a legmenőbb göncünkké is válhat! Illetve hol máshol találhatnánk meg a tökéletes mom jeanst, mint anyu Narnia szekrényében? A nagyszülőknél tett látogatás során is cselekedhetünk hasonlóan, mivel ez az első számú bunda- és szőrmelelőhely. Hamar rádöbbenhetünk, hogy nagymamánk is igen kúl volt fiatal korábban!

1.-cropped-jeans-with-pea-coat

AE7V6480

AE7V7229

Dad style, boyfriend jeans és társaik

Szerencsére az unisex divat sosem látott népszerűségnek örvend és az oversize sem ismeretlen fogalom a trendek világában. Ha anyut és a nagyit már sikeresen leraboltuk, következzen apa, nagypapa, a barátunk és fiú testvérünk szekrénye. Apu biztosan rejteget egy-két Adidas felsőt, mely az utóbbi időben a street style viseletek egyik uralkodó darabjává vált. Na meg persze a többiek is biztosan „könnyen” nélkülözik egy kicsit a kedvenc Rolling Stone mintás pólójukat vagy kötött pulóverüket. Ha méretben nem teljesen stimmel, csak fogjuk rá: oversize!

455121

AE7V2138

06-street-style-superlatives

Türelemjáték = sales

Hatalmas tülekedés az utolsó S-es méretért, fél óra sorban állás a próbafülkéhez, majd újabb 20 perc a kasszánál… Gondoljuk át nyugodtan: biztosan megéri a leárazások első napján vérünket adni egy ruháért, ami cirka 2000 forinttal lett olcsóbb? Kösz, de nem! Ha nem csábítanak el minket rögtön a hirdetések, 2 legyet is üthetünk egy csapásra. Bár a best seller termékek elfogynak, mire odaérünk, de ezzel máris elkerülhető a „minden-második-emberen-ezt-látom szindróma”.

AE7V1529

A DIY nem ciki

Maradjunk a realitás talaján: nem a felső hátoldalába varrt csipkére és az itt-ott csomózással készített ruhákra gondolunk, azt inkább ne! Sokkal egyszerűbb, de nagyszerűbb megoldás a felvarrók és a házilag készített minták/feliratok bezsebelése, így régi ruháinknak is vadonatúj megjelenést kölcsönözhetünk minimális költséggel. Felvarrót rengeteg helyen kaphatunk, illetve az interneten egyedi, vicces és kellően beteg darabokra is bukkanhatunk. A textilfestékekből vagy filcekből azonban érdemes nem a legolcsóbb fajtát választani! Inkább az a pár száz forint, minthogy a második mosás után kifakuljon a felirat. Akkor se ijedjünk meg, ha elkészített művünk kissé gagyinak hat! Dobjunk rá még szándékosan a trashy hatásra és senkinek sem fog eszébe jutni, hogy ez a véletlen műve volt!

8724

8554

65881

AE7V0924

Figyeljünk az apró részletekre

Mindenki tudja, hogy a télikabátok ára sokszor nem éppen pénztárcabarát, így nem csoda, ha nem rendelkezünk minden évben 5 új fazonnal vagy nem a legdrágábbra esik a választásunk. Ám egy apró trükkel olcsóbb kabátunk is drágább külsőt kaphat. Ha jól megfigyelitek, a drágább árkategóriás kabátok mind különlegesebb vagy csak szimplán nem műanyag gombbal záródnak. Nincs más dolgunk, mint gombjainkat a kabátunk stílusához passzoló társaira lecserélni. Voilá!

street-style-6-nocrop-w1800-h1330

patches-street-style-6

dsc_2837-20140401044410

Szerző: Tamás Cintia

Képek: Vogue, Teen Vogue

Legyél te az első hozzászóló!