Bridget Bardot mindent megpróbált, mégsem sikerült bűvkörébe vonnia Picasso-t!

04
Ma pontosan 135 éve született a 20. század egyik legnagyobb festője, a kubizmus úttörője, Pablo Picasso. A festő még élete során olyan hírnévre tett szert, amit – úgy tűnik – a Hollywood-i filmsztárok is megirigyeltek. Picasso születésének évfordulóján kivételesen nem jól ismert festményeiről vagy életének valamely korszakáról ejtünk szót, hanem találkozásáról a kor ikonikus színésznőjével, Bridget Bardot-val. Következzen a páros közös története!

Az 1956-ban járunk, a 74 éves festő mögött már hosszú, sikeres karrier áll, de a 21 éves fiatal színésznő is 17 filmmel büszkélkedhet. A helyszín Picasso Vallauris-i villája, melyet 1948-ban vásárolt a Francia Riviérán. A várostól nem messze található Cannes, ahol az 1956-os filmfesztivál apropójából Bardot is megjelent, így adódott alkalom a látogatásra. A LIFE Magazin szerkesztősége a hír hallatán azonnal megbízta Jerome Brierre fényképészt, hogy örökítse meg az első nagy találkozás momentumait, valami izgalmas sztorit remélve, mivel Picasso fiatal nők iránti szenvedélye senki számára nem volt titok.

A festő közvetlenül, hosszasan beszélgetett az elbűvölő Bardot-val, majd bevezette alkotásainak izgalmas világába is. Sokak szerint Bridget Bardot nem véletlenül látogatta meg Picasso-t, célja nem volt más, mint a festő következő múzsájává válni, de a vendéglátás után egy kép sem készült róla és többet sosem találkoztak személyesen. Hogy Picasso miért nem készített egy festményt sem Hollywood egyik legnagyobb csillagáról, azt csak ő tudhatja. Ennek ellenére örülünk neki, hogy Jerome Brierre fotósorozata fennmaradt az utókor számára, sasoljátok meg őket ti is!

08
07
06
05
03
02
01
Képek: Jerome BrierreSzerző: Tamás Cintia

Legyél te az első hozzászóló!