Büszkén a korral – Vivienne Westwood visszatérésének valódi üzenete

A 2017-es őszi/téli szezon nagyon úgy tűnik, az életkort és annak emelt fővel megélt szépségét járja körbe. Ugyan az elmúlt években is akadtak bemutatók, melyeken egy-egy, már visszavonult szupermodellel találkozhattunk, idén azonban hihetetlenül megnőtt az idősebb modellek aránya a kifutókon, melyek egyik nagy meglepetése a saját divatháza modelljeként feltűnő, 75 éves Vivienne Westwood.

Talán csak a versenysportokhoz hasonlítható a modellszakma, melyben szerencsére egyre gyengülő tévhit, hogy az ember harmincasként már nem lehet színpadképes. A 2017-es őszi/téli bemutatóin mégis bőven akadtak 50, sőt 70 év feletti modellek is. Simon Rocha zseniális felvonulásán a tervezőnő legidősebb modellje életének 72. évében járt, Eva Herzigová 43 évesen tért vissza és nyitotta meg a Bottega Veneta showt Milánóban, az azonoskorú Amber Valetta pedig a Versace-bemutatót zárta. A Dries Van Noten a márka századik showjának alkalmából olyan modelleket kért fel, akik már az 1992-ben tartott első bemutató óta dolgoznak a divatházzal, így a tervező felkérésére Amber Valletta, Kristina de Coninck, Carolyn Murphy és Alek Wek is beállt újra a modellek sorába.

Ekkor már azt hihettük, nem érhet minket meglepetés, ám Vivienne Westwood ismét előállt egy váratlan ötlettel: modellként vonult végig a saját nevén futó divatház bemutatóján.

Westwood ugyan korábban bejelentette, hogy férje, Andreas Kronthaler veszi át a brand tervezői feladatait, de természetesen sejteni lehetett, hogy ez a formális váltás nem jelenti azt, a punk királynőjét kevesebbet fogjuk látni. Azt már megszokhattuk, hogy a tervezőnő a bemutatói végén a modellekkel együtt hajol meg közönség előtt, ám most a legnagyobb szenzációként szolgált, hogy a 75 éves tervezőnő egyedül vonult végig a kifutón sőt, két outfitben is felbukkant.

A bemutatót egyébként a Paris’s Le Grand nagytermében tartották, a műsor pedig elvileg Kronthaler  saját, osztrák gyökereiből, Bécsből és a város gazdag történelméből merített. „Az egész a származásom és a saját identitásom megismeréséről és elfogadásáról szólt” – fogalmazott a tervező.

Forrás: Dazed, W Magazine

Legyél te az első hozzászóló!