foldnapja_borito
Divat
2023. 04. 22.

3 dolog, amit divatmániásként tehetsz a Földért


A Föld napját világszerte több, mint 50 éve, Magyarországon 1990 óta, április 22-én ünnepeljük.
Bolygónk védelme a fejlett országokban már hosszú évtizedek óta beszédtéma, hiszen nagyon nehéz összehangolni a gazdasági és társadalmi fejlődéssel, a demokráciával és a kapitalizmussal. 

A divatipar folyamatosan küzd az egyensúlyért, hiszen nehéz elérni úgy a fenntarthatóságot, hogy közben a fast fashion üzletláncok kéthetente jönnek ki újabb kollekciókkal, a trendek folyamatosan változnak és senki nem szeretne lemaradni.

fold003


Most hoztunk 3 olyan tippet, amit divatmániásként érdemes megfontolni, ha tennél a Földért, a környezetünkért.

Színkoordináció

Ahogy kialakul a stílusunk, egyre szembetűnőbb lesz, hogy milyen színeket viselünk szívesen. Ez jó esetben összhangban van az adott időszak trendjeivel, azonban gyakran vissza-visszatérnek a feltűnő színes, mintás darabok.

fold002


Ha szeretnénk a trendeket is követni, mégis tudatosan vásárolni, odafigyelve a környezetünkre, érdemes a feltűnőbb, színesebb darabok közül csak egyet-egyet beszerezni, és a ruhatárunkat inkább olyan alapdarabokkal feltölteni, amik egymással tökéletesen párosíthatóak, így sokáig bevethetőek, egy-egy feltűnő darab pedig kiemeli és különlegessé teszi az outfitet.

Minőségi basic

Elsőre furcsának tűnhet ez a szóösszetétel, azonban nagyon fontos, hogy a ruhatárunk olyan alapdarabokat tartalmazzon, amik akár több szezont is kibírnak - legyen szó fehér pólóról vagy fekete farmerről. 

fold001


Ha basic pólókról, felsőkről beszélünk, érdemes minőségi anyagot választani, akár dizájnertől, hiszen alapdarab révén ezek megfizethető áron beszerezhetőek és minőségi termék révén sokkal több ideig maradnak szekrényünk lakói, mint a rosszabb minőségű, néhány mosás után kifakuló-kinyúló társaik.

Szelektálás és gardróbcsere

Az elmúlt években egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a turkálók, second-hand boltok. Ezeken túl azonban érdemes “elsőkézből” beszerezni használt ruhákat, ma már rengeteg platform létezik, ami lehetővé teszi a gyors és biztonságos vásárlást egymástól. Ezzel egyrészt lehetőségünk van a bolti árakhoz képest olcsóbban, akár teljesen új ruhadarabokhoz jutni, másrészt sokkal kisebb ökológiai lábnyoma van egy személyesen átvehető, használt ruhának, mint a külföldről behozott társaiknak.


Írta: Udvarhelyi-Horváth Viktória


pscreative.27e579d1

HELLO, MI VAGYUNK A PS CREATIVE – DIVAT PR ÉS KREATÍV ÜGYNÖKSÉG BUDAPEST SZÍVÉBEN ÉS A PS MAGAZIN KIADÓJA 2010 ÓTA.

Rólunk

Portfolió