DIY adventi koszorú tippek: ha te is úgy elúsztál a karácsonyi teendőkkel, mint mi!

Bátran kijelenthetjük, hogy igazán menő dolog saját kezűleg készíteni az adventi koszorúnkat. Igaz, az első gyertyát már meg kellett gyújtani, de ha még nem szereztétek be hozzávalókat, még mindig nem késő belevágni, vagy akár a meglévőbe belevinni egy kis extrát. Ehhez most összegyűjtöttünk nektek pár vagány és dekoratív DIY ötletet, melyek számotokra is hasznosak lehetnek.

A koszorú mára inkább hangulatos dísztárgyként funkcionál az otthonokban, mint a vallásosság szimbólumaként, azonban nem árt tudni, hogy mit is jelképez. Az advent (jelentése „eljövetel”) a karácsonyra való készülődés időszaka. Aki hagyományos koszorút szeretne készíteni, annak három lila és egy rózsaszín gyertyára van szüksége. Az első két és az utolsó gyertya hagyományosan lila, mely a bűnbánatot jelképezi, a harmadik, rózsaszínű gyertya pedig az örömöt szimbolizálja. A négy gyertya – a remény, a hit, a szeretet és az öröm megtestesítői − a világosságot jelképezik, mely Jézus születése révén árad szét a Földön.

tumblr_nyfbgrwqd51r546dgo1_1280

Elmaradhatatlan kellék tehát a 4 gyertya, mely lehet egy vagy több színű, hosszú, vékony vagy tömzsi és kicsi is. A hagyományos tömzsi, henger alakú helyett használhattok másféle formájú gyertyákat is, a vékony, hosszúkás példányok igen jól mutatnak és még gazdaságosak is.

adventi

A koszorút helyettesíthetjük tányérral, egy nagy vagy több kisebb tállal, tálcával, de akár különálló muffin formákkal és tojástartókkal is. Ezekbe egyszerűen csak bele kell helyezni a gyertyát, aztán jöhet is a DIY díszítés. Egyszerű beszerezni és nagyon mutatósak a különféle termések, bogyók, falevelek, faágak vagy színes szalagok is a kompozícióban. A koszorú amellett, hogy a szoba éke lehet a várakozás ideje alatt, igazán meghitt hangulatot is varázsol!

adi

Szuper minimalista stílusú tartócska készíthető egyszerű befőttes és borosüvegekből vagy konzervdobozokból (természetesen a címke eltávolítása után), melyekbe elég egy kis műhót vagy valamilyen termést szórni − ám ha csak egy szalagot kötünk a szája köré, az is remekül megfelel a célnak. Egy egyszerű, akár kopottas vödörrel vagy virágcseréppel és megfelelő tömőanyaggal (melyre szuper például a moha) már kész is a vintage stílusú koszorúnk. Ti is láthatjátok, hogy szinte bármi jól funkcionál, amire biztonságosan rá lehet helyezni a gyertyákat, úgyhogy elő a kreatív vénával!

advent

adk

advent26a0105349b1e5c970b017c316f8cd7970bpagead

lista

adk2

Képek: Pinterest

Szerző: Borbás Anna

Legyél te az első hozzászóló!