Éld a várost! – Budapest Essentials

Előre szólunk, hogy május 29. és június 1. között érdemes lesz Budapesten tartózkodni, ugyanis egy teljesen új kezdeményezés fogja felütni a fejét, és pár napra fesztiválozni fog az egész város. A Budapest Essentials keretein belül négynapos programsorozat vár ránk, kultikus helyeken, rengeteg fellépővel és egy halom kedvezménnyel.

A Budapest Essentials mintha megkoronázná mindazt a pozitív változást, ami az utóbbi években zajlik Budapesten: egymás után nyílnak a szórakozó- és gasztronómiai helyek, virágzik a street food és új külsőt kapott számtalan épület, köztér, metróaluljáró, a futurisztikus 4-es metróról nem is beszélve.  Lehet panaszkodni sok dologért, de az vitathatatlan, hogy Budapest élhető, élvezhető, pezsgő hellyé nőtte ki magát.

A Budapest Essentials szervezőinek célja, hogy egy fesztivál keretein belül leképezzék mindezt a változást, és maximálisan kihasználják, illetve kidomborítsák a város erősségeit.
Ennek megfelelően a programok nem merülnek ki az esti koncertekben és hajnalig tartó bulikban, ha valaki bérletet vagy napijegyet vásárol, számtalan nappali program közül válogathat, például ingyen látogathatjuk a fürdőket és az Állatkertet. Az eseményhez csatlakozott a Gourmet Fesztivál, illetve a WAMP, de ha kedvünk van startup cégekhez mehetünk, vagy tűzfalat mászhatunk. További eseményeket szervez a Szépművészeti Múzeum és a Nemzeti Galéria, nyílt napot tart a Zwack Gyár vagy a Prezi irodája, de lesz City Matiné a szigetspiccen vagy Random Trip buli a Vásárcsarnokban.  A designer üzletek sem maradnak ki a fesztiválból: kedvezménnyel, workshopokkal várják a látogatókat.

Névtelen8

A Budapest Essentials szerves részét fogják képezni azok a vendéglátóhelyek, akik sokat lendítettek a Budapesten zajló gasztroforradalmon, és sikereiket legfőképp saját kreativitásuknak, kitartásuknak köszönhették. Pont ezért a szervezők szeretnék, ha maga a fesztivál is alulról szerveződne, és nem kívánnak olyan programokat lenyomni a vendéglátóhelyek torkán, ami nem illik hozzájuk. Legalább ennyire lényeges szempont,  hogy a magyar fiatalok magukénak érezzék a fesztivált, ezért az árakat igyekezték úgy alakítani, hogy ne jelentsen gond kifizetni a négynapos bérletet vagy a napi jegyet. Egyébkén ez tényleg pozitív hozzáállás, hiszen a legtöbb hazai fesztiválon nem titok, hogy senkit nem érdekel, ha a külföldi pénztárcákhoz mért árak miatt  a magyar fiatalok kiszorulnak a buliból.  Itt tényleg baráti tarifákról van szó, ha április 16-ig vásárolunk bérletet, akkor csak 9900 Ft -tól kell megválnunk, utána valamivel többet 16 500Ft-ot kell fizetnünk. A szervezők egyelőre még titkolóznak, de azt mondták, hogy további kedvezményekre számíthatnak a diákok.

Helyszínünk a város, színpadjaink a klubok, a díszletünk pedig Budapest!
Ez a mottója az eseménynek, és ennek megfelelően több mint 13 klub közül válogathatunk /az esemény időpontjáig ez még bővülhet, a szerk./, a műfajpaletta a jazztől egészen a technóig terjed több, mint 50 fellépővel, 4 napon keresztül. Olyan klubok vesznek részt ebben, mint az Akvárium, a Corvintető, a GMK, az Ötkert, a Fogasház vagy a Kiosk. A zenei palettán hangsúlyos lesz az elektronikus zene, de izgalmas pop up koncertekkel is készülnek, szokatlan helyszíneken és időpontokban. A line-up még nem teljes, de íme, az eddig összerakott nevek listája:

– Alex Metric
– Kraak & Smaak
– Herbaliser
– WhoMadeWho
– Waze & Odyssey
– Benoit & Sergio
– Jazzanova
– dBridge
– Jubei
– Nabiha
– Yuksek
– Shit Robot

A zenei program még bővül, információk erre:  www.budapestessentials.com, Facebook: facebook.com/budapestessentials

 

 

Legyél te az első hozzászóló!