Ezekbe a kávézókba vidd az ebed lazulni, avagy íme a legkúlabb kutyabarát kávézók! (TOP5)

Ősszel szeretünk a színes levelek között sétálgatni, pláne, ha kis kedvencünk is jól érzi magát közben a friss levegőn. A kutyák természetesen bármilyen időben imádnak szaladgálni és szükségük is van a rendszeres mozgásra, az új ingerekre és szagokra. Ezekre szerencsére a belvárosban is lehetőségük nyílik, bár körültekintően és több szempont alapján kell megválasztani a helyszínt, ahová kutyusunkat visszük. Az alábbiakban olyan kávézókat ajánlunk, ahol nemcsak titeket, de kedvenceiteket is szívesen látják. Sétára fel!

Jó ötletnek tűnik parkokba, zöld területekre vinni kedvencünket, ám ezt számos helyen tiltják a köztisztaság érdekében, így komoly pénzbüntetésre számítanunk, ha nem vesszük észre a tiltótáblát. Még mindig nincs elég lehetőség a belvárosban ahhoz, hogy kutyánk szabadon mozoghasson, szerencsére viszont egyre több publikus helyszínen látják szívesen a háziállatokat. Ha ahhoz támadna kedvetek, hogy kutyusotokkal együtt válogassatok ruhát, akkor az Allee Bevásárlóközpont területén például simán megtehetitek ezt. De ha inkább kávézni, sütizni ülnétek be az ebbel, akkor íme egy lista, amit érdemes csekkolnotok!

Premier Kultcafé

A kávézó, melyről már egy korábbi cikkünkben olvashattatok, több attribútumáról híres: megváltozott munkaképességűek is dolgoznak itt, valamint már a nevéből kikövetkeztethető, hogy hangsúlyosak a kulturális programok a hely életében: számos izgalmas rendezvényt bonyolítottak már le, többek között a Budapest International Documentary Festivalt. A Premier Kultcafé egyik különlegessége, hogy moziterem található benne, ahova szintén beállíthatunk kedvencünkkel − ebből is látszik, milyen sokszínű és kötetlen hangulat várja a vendégeket.

Helyszín: Budapest, Üllői út 2-4. (bejárat a Baross utca 1. szám felől is)

Nyitvatartás: hétfő-péntek: 7:30-22:00, szombat-vasárnap: 9:00-22:00

premierkultcafe

Kontakt

Bizonyára sokan ismeritek az egyik legnépszerűbb budapesti speciality kávézót, mely a Röser udvarban található, így egy csendes, a kutyák számára ideális helyszínként szolgálhat. Az átlagosabb kávék mellett kapható a Roket, mely egy különleges eljárással készült csapolt kávé, valamint sokszor tartanak kávékóstolást is, és bár kutyusunknak mindez nem való, a hangulatot biztosan ő is élvezni fogja!

Helyszín: Budapest, Károly körút 22. (Röser udvar)

Nyitvatartás: hétfő-péntek: 8:00-19:00, szombat: 9:00-17:00

kontakt

My little Melbourne

A Madách tér forgatagában bukkanhatunk rá a kávézóra, melyet az ausztrál kávékultúra inspirált. A készítők nem titkolt célja egy budapesti coffee culture kialakítása, mely ugyanakkor kötődik más nagyvárosokéhoz. Többek között ezért hozták létre a helyet, ahol különféle kávékkal, dzsúszokkal, szendvicsekkel várják a vendégeket és a kutyusokat egyaránt. Lehetséges, hogy kedvencünk itt talál rá élete szerelmére?

Helyszín: Budapest, Madách Imre út 3.

Nyitvatartás: hétfő-péntek: 7:00-19:00, szombat-vasárnap: 8:30-19:00

melbourne-moni-zambori

Szatyor Bár és Galéria

A Szatyort sem kell különösebben bemutatnunk, hiszen az utóbbi években Buda egyik ikonikus bárjává vált, ahol a gasztronómia a kultúrával és a művészettel találkozik. A Szatyor a Hadik Kávéház mellett található és annak a pincehelyiségéről kapta a nevét, egészen pontosan Karinthy Frigyestől. A 20. század első felében legfőképpen éjszakai klubként működött, mára viszont a bárjelleg mellett galéria, kiállítások és zenei programok is várják a vendégeket. S ami nekünk most fontos: kutyák is részt vehetnek ezeken az eseményeken.

Helyszín: Budapest, Bartók Béla út 36.

Nyitvatartás: hétfő-péntek: 12:00-1:00, szombat-vasárnap: 14:00-1:00

szatyor

Kino Café

A Vígszínház mellett található kávézó egy mozi vendéglátóipari részlegeként működött. Ezt a funkcióját ma is betölti, ám önmagában is említésre méltó helyszín. A választék kiterjed a reggelire is, de természetesen kávét, saját készítésű szendvicseket, illetve elképesztően finom házi jellegű süteményeket rendelhet az oda betévedő. Természetesen a sajtó sem hiányozhat − számos nemzetközi és hazai printet kaphatunk le a polcokról. Érdemes betérni a moziterembe is, ha pedig még ezután sem lenne elég a pluszokból, akkor eláruljuk, hogy bizony a Kino is kutyabarát kávézó. Pórázokkal elő!

Helyszín: Budapest, Szent István körút 16.

Nyitvatartás: hétfő-vasárnap: 9:00-0:00

kino-kutyabarat-hu

Kiemelt kép: Starbarks Café

Képek: Facebook

Szerző: Lesták Zsófi

Legyél te az első hozzászóló!