Ezt főzd, ha legalább egy citromod van

A triplacitromos fettucine alfredo az egyik legfinomabb, legegyszerűbb, mégis legkülönlegesebb ízvilágú tészta, amelyet ember csak elképzelhet. Méregdrága hozzávalókat nem igényel, a konyhaszekrény véletlenszerű átkutatása elég az előkészítéséhez, maga a fogás pedig tökéletes gasztrokíséret arra, hogy stílusosan rúgjuk be a tavasz ajtaját.

A fettucine alfredo krémes, citromos tészta igazi komfortétel: minden falata izgalmas ugyanakkor villámgyorsan elkészül, nagyjából annyi idő alatt, mint amíg a tészta megfő.

Miután feltettük forrni a vizet, első körben lereszeljük a citromok héját, majd egy magas falú serpenyőben egy evőkanálnyi vajon karamellizáljuk a citrom gerezdeket, oldalanként nagyjából 2-3 percig. A serpenyőben maradt vajas-citromos alapba tejszínt öntünk, melyre aztán jöhet a parmezán és az ízesítés, majd mindezt alacsony lángon összefőzzük. Mire a tészta megfő, a szószunk is összeáll, így összeforgathatjuk a kettőt, mely során a főzővízből is érdemes egy kis merőkanállal felhasználni az ideális állag eléréséhez. A tésztához hozzáfacsarjuk a karamellizált citromszeletek levét, majd az egészet alaposan összeforgatjuk a tejszínes-parmezános szósszal a tűz fölött. Tálaláskor a citromhéjjal, petrezselyemmel vagy kaporral, illetve egy kevés friss parmezánnal megszórva tálaljuk.

Hozzávalók 4 főre:

2 közepes méretű citrom
4 ek teavaj (kb. 60 g)
500 g linguini, fettuccini vagy spaghetti
2 dl tejszín
1 bögrényi reszelt Parmezán
só és frissen őrölt bors
egy maréknyi friss petrezselyemlevél/kapor

Forrás: TheKitchn

Legyél te az első hozzászóló!