Fast food meets fast fashion: amikor a gasztronómia és a divat rákfenéje találkozik!

fz0skwse1u7pqo4nzgzq

Gondolkodtatok már azon, hogy vajon miért trendi monstanság mekis pólóban és kólás nadrágban feszíteni? Szinte minden forgalmasabb utcában találkozhatunk a gyorsétterem láncok valamely képviselőjével, így csak idő kérdése volt, hogy a fast food-láz a tervezőket is elkapja, hogy a kifutón keresztül végül a mainstream divatszcénában foglalja el megérdemelt helyét – arra ösztönözve a high arcokat és az utca emberét is, hogy a hamburgert ezen túl ne egyék, hanem felvegyék.

A trend már jó ideje, egészen pontosan Jeremy Scott 2014-es őszi-téli kollekciója óta hódít a divatbloggerek és különböző médiaszemélyiségek Insta-profilján. Ki ne ismerné a McDonald’s által megihletett ruhákat, melyek közül a pulcsi, a táska és a telefontok hihetetlenül gyorsan elfogyott, és sikerét bizonyítja az is, hogy hatalmas mennyiségű replika árasztotta el a világhálót. Szintén ebben a kollekcióban láthattuk a chips-es és csokis zacskók hatását keltő ruhákat, melyek kevésbé mondhatók mindennapi viseletre alkalmasnak, de poénként nagyon jól sültek el. Persze, nem Jeremy volt az egyetlen, akit megihletett a sültkrumpli illat: Anya Hindmarch a Kellogg’s müzlijeivel díszített ruhákat vitt a kifutóra, Marc Jacobs pedig nemcsak a Diet Coke üvegeihez készített grafikát, hanem a Coca Cola jól ismert logóját is felhasználta.

moschino

Természetesen a McDonald’s, Coca Cola és Kellogg’s fétis nem maradt a divat elefántcsonttornyában, hanem leszivárgott oda, ahová való: a mainstream divatszcénába és a fast fashion üzletek polcaira. Ha valami, akkor ez tényleg nagy tömegekre tervezett trend, ugyanis ki ne imádná a hambikat, sültkrumplit és a csoki-hegyeket, kiváltképp így, hogy el sem hízik tőle?!

kkerzp8mklgugcxjnrtf

moschino-mcdonalds-fashion-show

gold_garage_anya_hindmarch_autumn_winter_2014_20

fz0skwse1u7pqo4nzgzq

coca-cola-in-streetwear-fashion-collaborations-3

coca-cola-in-streetwear-fashion-collaborations-1

anya-hindmarch-aw14-web-5115

3cda9ba0f473e82f22bff8e1059c50db

3ae1eddfe44cc8076135b8a7da71623a031

moschino1 470769453

041

Szerző: Tamás Cintia

Képek: Pinterest, Google

Legyél te az első hozzászóló!