Grimes varázslatos fantáziavilágából sosem elég, avagy hallgassuk meg (ismét) a Californiát!

A múlt év végén jelent meg Claire Boucher, azaz Grimes negyedik albuma, az Art Angels, melyet több kritikus is az év legjobb albumaként értékelt. Néhány napja pedig legújabb kislemeze is megérkezett. A Flesh Without Blood és a Kill V. Maim után most a California című dalához készült videoklip.

A videoklip háttértörténetének érdekessége, hogy az énekesnő testvérével, Mac-kel közösen készítette a felvételt. A videóban Grimes különböző személyek bőrébe bújik azok öltözékeit magára öltve. Megidéz egy amerikai country énekest, egy reneszánsz művészt és egy Erzsébet-kori bohócot is. Az énekesnő mellett néhány pillanatra mások is feltűnnek, például Mac vagy Megan James a Purity Ringből.

Ami még meglepetést okozhat, az a klipben hallható dalfeldolgozás, ami nem egyezik meg teljes mértékben az albumról ismert Californiával. Erről így mesélt az énekesnő saját Twitter-profilján: „Újra fel kellett vennem a dalt, mert amikor megnéztem a felvételeket, úgy éreztem, hogy nincsenek összhangban a dallal. Az eredeti véleményem szerint jobb, de nem igazán jó egy videóhoz, inkább csak önmagában működik.”

Forrás: Dazed, Twitter

Legyél te az első hozzászóló!