„Ha valaha is cukrászdát nyitnék, biztosan nem Budapesten tenném” – interjú az Egy csipet torta alapítójával

reputable sites for viagra

buy real viagra online cheap

gold max viagra femenina

A legnagyobb nehézség a rendeléssel kapcsolatban, hogy nagyon sokszor lehetetlen határidőkkel keresnek fel, holnapra, ha nem aznap délutánra szeretnének tortát. Az ilyen megkereséseket sajnos nehéz szívvel, de vissza kell utasítanom.

http://buylevitragenericclub.accountant buylevitragenericclub.accountant Hogyan hat a szűkös határidő a végeredményre? Hogyan néz ki az ideális rendelési folyamat?

Régen egy pár kedves szó hatására szinte mindenre igen volt a válaszom, amely számtalan álmatlan éjszakát eredményezett, így a józan ész és a rutin megtanított nemet mondani.  Ma már nem kockáztathatom meg, hogy egy időben leadott rendelés mellé az utolsó pillanatban felvegyek még hármat, emiatt pedig egyiket sem tudom tökéletes minőségben a vásárlók kezébe adni.

unnamed (7)

generic Mi jelent számodra nagyobb örömet, ha pontos elképzeléssel keresnek meg vagy ha egy munka során szabad kezet kapsz?

Nagyon szerencsésnek tartom magam, mert a legtöbb megrendelő szinte teljesen rám bízza magát. Nagy vonalakban átbeszéljük, milyen ízvilágot képzelt el, milyen részletekre kell, hogy ügyeljek, de a tényleges végeredményt nekem kell megálmodnom. Nagyon fontosnak tartom, hogy minden megrendelő velem egyeztet, annak mondhat el mindent, aki végül elkészíti a tortát. Így pontosan meg tudom ragadni azokat az apróságokat, amelyeket egy gyártósoron lehetetlen lenne végigvinni. A tökéletes tortát mindig a megrendelővel közösen hozzuk össze.

Persze a pontos tervekkel sincsen semmi bajom, ha az én világomon belül maradnak. Nem szívesen vállalnék el olyan felkérést, amelyet nem érzek a magaménak.

http://onlineblab.accountant online drugstore Volt már olyan megrendelés, melyet kizárólag a saját ízléseddel való összeférhetetlenség miatt utasítottál vissza?

Formatortákkal például soha nem foglalkozok: egyetlen egy kivételt tettem eddig, mikor egy kedves barátnőm felkérésére mondtam igent, miután a heteken át tartó próbálkozásaim, hogy lebeszéljem az unikornis-tortáról, sikertelennek bizonyultak.

cheap Mennyiben befolyásolják az aktuális trendek a munkádat?

Régebben napi szinte követtem a külföldi cukrászok munkáit, melyek ugyan továbbra is meghatározóak számomra, már szívesebben inspirálódok egy-egy kirándulásból, ruhatervezők munkáiból vagy valamilyen személyes élményből, mert ezek által számomra sokkal izgalmasabb és egyedibb végeredményeket kapunk. A szilvesztert például a Balatonnál töltöttük, a befagyott tó látványa annyira gyönyörű volt, hogy azt egy tortán is meg kellett jelenítenem.

A sallangmentes, talán puritán vonal az én világom annak pedig, hogy mostanában az élet minden területén trendi visszatalálni a gyökerekhez, én csak külön örülök.

unnamed (4)

canadian cialis Gondoltál már rá, hogy a műhelyedet cukrászdává alakítsd?

Igen, ugyanakkor az igazság az, hogy kicsit tartok is ettől. Sok cukrászdánál észrevehető az a tendencia, hogy miután kinőtték magukat és nagyobb, központibb helyre költöztek, az új szituáció és a külsőségek sajnos a minőség rovására mentek. Egyelőre teljesen elégedett vagyok a helyzetemmel, de ha valaha is cukrászdát nyitnék, azt biztosan nem Budapesten tenném, sokkalta inkább a Balaton környékén.

vardenafil hidrocloruro trihidrato Szerinted mi az, amely manapság kiemelhet egy cukrászdát a versenytársak közül?

Én a folyamatos tanulásban és megújulásban hiszek. Szerintem rengetegen beleesnek abba a hibába, hogy nem egy idő után nem lépnek ki a komfortzónájukból az újításokat pedig megpróbálják akár workshopok rendezésével kiváltani. Ez utóbbira való igényüket már nálunk is többen jelezték, ugyanakkor nem érzem úgy, hogy tudnék eleget, láttam volna eleget ahhoz, hogy másokat taníthatnék. Fontosabbnak tartom, hogy először saját magamat fejlesszem és minél több új ötlettel, új megoldással álljak elő.

Képek: Török-Bognár Reni, Jágity Fanni, Wed Over Hills, Beloved, Fénylabor

Szerző: Tamás Cintia

Legyél te az első hozzászóló!