He was BØRNS this way: Garrett Borns, a faházas zenei újonc

borns-2016-holt-renfrew-photo-shoot-009

A mai hipergyors és ultrafejlett technológiának köszönhetően napjainkban már bárki megoszthatja zenei szerzeményeit a nagyvilággal. Mi kell ahhoz, hogy valaki kitűnjön a tömegből és a zeneipar következő „nagy dobása” legyen? Egyediség és mondanivaló mindenféleképpen. Ezt a kettőt Garrett Borns, vagy ahogy a legtöbben ismerik, BØRNS biztosan kipipálhatja. De ki is ő pontosan és miért imádjuk annyira? 

Garrett Borns 1992-ben született az USA-ban. 10 éves korában eldöntötte, hogy hivatásos bűvészként fog dolgozni, ha felnő, de a sors szerencsére közbeszólt. A zene tinédzserkorában kezdett egyre inkább az élete fontos részévé válni, amikor belecsapott az ukulelézésbe és komolyabban kezdett el foglalkozni saját szerzeményeivel. Karrierjének elején is ezzel a hangszerkísérettel lépett fel rendszeresen, ekkor még Garrett Borns néven. A nagy változás 2013-ban történt meg, mikor Los Angelesbe látogatott; annyira lenyűgözte a hely, hogy New York-i otthonából rögtön az angyalok városába költözött.

11050211_10153218885645030_2586176986935256801_n

Ezt követően gőzerővel nekiállt a zeneszerzésnek. Debütáló kislemezének minden száma állandó lakhelyén, egy faházban született − ezért is szeretjük őt annyira! A kislemez 2014 novemberében jelent meg Candy címen. Ezt már mai művésznevén, a BØRNS név alatt adta ki.

borns_asmeninio_archyvo_nuotrauka

Az énekes bevallotta, hogy az Ø miatt elsőre sokan gondolják, hogy skandináv származású, de valójában csak azért választotta ezt, mert menőnek találja. „Szeretem, hogy az emberek nem tudják eldönteni az előadói nevem alapján, hogy női vagy férfi előadóról, esetleg zenekarról van-e szó.” – nyilatkozta.

borns-2016-holt-renfrew-photo-shoot-005-800x454

A Candy nagyszerű visszajelzéseket váltott ki a kritikusokból és vájtfülűekből egyaránt, amikor pedig Taylor Swift megosztott Instagramján egy screenshotot BØRNS Electric Love című daláról, a népszerűségi mutatója az egekig szökött.

borns-0401

Ezek után egyértelművé vált, hogy folytatja a dalszerzést, és 2015-ben már meg is született a Dopamine, mely az elismertebb zenészek közé repítette az előadót. Olyan szavakkal illették, mint „Zella Day férfi változata”, a The Paper Magazine pedig a „mérföldkövekkel jobb, mint Lana Del Rey”-kijelentést szánta dicséretül.

borns-promo-image-2015

BØRNS zenei és öltözködési stílusán a 60-as, 70-es évek trendjei mutatkoznak meg, művészetét azonban semelyik zenei műfajba nem szereti bekategorizálni. Kedvenc előadói a The Beach Boys, David Bowie és a Bee Gees. Androgün megjelenése, hangja és főleg hosszú haja miatt előfordul, hogy nőnek nézik, de ő ezt viccesnek tartja és igazából szereti is. Ruhái ráadásul ugyanolyan egyéniségről tanúskodnak, mint zenei hangzása: a flitteres ingek és vintage dzsekik mellett terebélyes Adidas-gyűjteménnyel is rendelkezik. Ugyan a vintage darabokra esküszik, de Gucci iránti szenvedélyét sem tagadhatja le, mivel az American Moneyhoz forgatott videóban nemcsak a látványvilág, hanem a brand szettjeivel is lenyűgözi rajongóit.

borns

A fiatal zenész előtt fényes jövő áll, de maga mögött tudhat már több nívósabb fellépést is: Rebecca Minkoff 2016 tavaszi-nyári bemutatóján is zenélt, a H&M egyik kampányában szintén hallhattuk, és olyan fesztiválokon is láthatták az érdeklődők, mint a Lollapalooza és a Coachella, illetve idén a Szigetre is ellátogatott. Reméljük, jövőre ismét láthatjuk valamelyik hazai fesztiválon, addig viszont be kell érnünk az American Moneyra keresztelt csodával. Hallgassátok!

Forrás: Interview Magazine

Képek: Vogue, Pinterest

Szerző: Tamás Cintia

Legyél te az első hozzászóló!