Itt vásárolj, ha unod a fast fashiont, de designer cuccokra nem költenél! (TOP5)

12376492_1724070957821812_8966961705342953739_n

Nem sok lehetősége van annak, aki szeretne elzárkózni az olcsó és silány minőségű tömegcuccoktól, de azért a fél fizetését sem akarja odaadni egyetlen ruhadarabért. Viszont azok az üzletek, amik mégis a rendelkezésünkre állnak e téren, annál kecsegtetőbbek. Vintage kincsek vagy kis szériás kollekciók alternatív brandektől – mutatjuk a legjobb helyeket, ahol az egyedi ruhák mellett grátiszként még a PS Magazin legújabb száma is kapható!

Konfekció

Ha hiszed, hogy az öltözködéseddel ugyanannyira tudsz ignorálni, mint véleményt nyilvánítani, a Konfekciót Oltai Kata és Vida Vera neked találta ki! Katával márciusban készítettünk interjút a turkálóról, akkor az öko-trashy-luxy jelzőkkel írtuk le a helyet, jobban pedig azóta se tudtuk megfogni a koncepciót. A lányok szerettek volna másképp kommunikálni a ruhákról, a testről és úgy általában a az öltözködés esztétikájáról, így anti-fashion törekvésükkel egész egyszerűen lebontották a korlátokat és elérték, hogy Budapesten, 2016-ban egy régi reklámpoló vagy egy susogós szabadidőnadrág is lehet sikkes, ha úgy tekintünk rá. Ami pedig többet mond minden szónál: lookbookjukat nem más fotózta, mint Pajor Kristóf.

1084 Budapest, Víg utca 22.
Nyitva tartás: szerda – szombat (augusztusban csak péntekig): 14.00 – 19.00

konfekcio

Fotó: a Konfekció Facebook-oldala

Ludovika

A Ludovikáról már a különlegesen (és régiesen) csengő név is elárulja, hogy igazi vintage kincsek rejtekhelyéről van szó. Gyöngyösi Dóra és Markó Krisztina elsősorban olyan ruhákat kínál, amiket ők maguk is szívesen hordanának, és bár alapvetően a nőiesebb stílust részesítik előnyben, azért vagányabb cuccokból is akad náluk bőven. Az idő során egyébként kiegészítették a repertoárt, így már kisebb tervezők munkáit is megtaláljuk itt, valamint érdemes külön figyelmet szentelni a különleges kiegészítőknek is.

1075 Budapest, Rumbach Sebestyén utca 15.
Nyitva tartás: hétfő – péntek: 12.00 – 20.00, szombat: 12.00 – 18.00

Fotó: Deák Éva / Smink: Lázár Dóra / Modellek: Angelface Model Agency / Ruhák: Ludovika

Fotó: Deák Éva / Smink: Lázár Dóra / Modellek: Angelface Model Agency / Ruhák: Ludovika

PSTR Store

A Ludovikától alig egy saroknyira található a PSTR Store, ahol használt cuccok ugyan nincsenek, feltörekvő márkák új termékei viszont annál inkább. Ha gyorsan szeretnél beruházni az olyan alapvető streetwear kellékekre, mint egy Fjallraven Kanken hátizsák, egy pár TOMS cipő vagy egy vintage Levi’s rövidnadrág, elég csupán a PSTR-be ellátogatni, ugyanis az üzlet küldetésének tekinti, hogy minden olyan terméket elérhetővé tegyen a stílusos turisták és a helyi alternatív közeg számára, amire éppen szükségük van.

1074 Budapest, Rumbach Sebestyén utca 6.
Nyitva tartás: hétfő – vasárnap: 11.00 – 20.00

pstr

Fotó: PS Maagzin

Retrock

Valószínűleg mindenki ismeri a Retrockot, ami több mint 15 éve Budapest legnagyobb vintage üzleteként működik az Anker közben.  A világ minden tájáról érkeznek ide egyedi holmik, a no name, ám annál különlegesebb darabokból kezdve a régi designer kincsekig a kínálat nagyon színes. Az biztos, hogy ha szeretnénk egy kicsit feldobni a ruhatárunkat, itt megtaláljuk számításainkat, mert itt mindig találni valami flitterest, valami csillogóst, valami különleges szabású dolgot. Külön jó hír, hogy a férfirészleg is kiemelkedően erős, így a Retrocknak hála az egyedi, stílusos öltözködés nem csak a nők privilégiuma.

1061 Budapest, Anker köz 2., Budapest, 1061
Nyitva tartás: hétfő – csütörtök: 11.00 – 21.00, péntek – szombat: 11.00 – 22.00, vasárnap: 11.00 – 20.00

retrock

Fotó: A Retrock Facebook-oldala

SCHATZI

A SCHATZI dress & bar egy hibrid koncepció, ugyanis Fehér Barbara és Juhász Kati azzal a céllal hozta létre üzletet, hogy teremtsenek egy olyan helyszínt, ami tükrözi az ő ízlésüket. Ennek fejében itt vintage, second hand és designer ruhák is kaphatók, viszont betérhet az is, aki csak egy kávéra vágyik, ugyanis a bejárattal szemben meghúzódó aprócska pultban finom italokat is lehet kapni. A SCHATZI a ruhaüzlet-jelleg mellett egy közösségi tér is, ahol a város feltörekvő művészei mutatkozhatnak be, legyen szó kiállításról, filmvetítésről vagy egy live DJ-estről. Pont néhány hete jött ki az új kampányanyaguk, amelyről itt írtunk bővebben.

1073 Budapest, Akácfa utca 51.
Nyitva tartás: hétfő – csütörtök: 12.00 – 21.00, péntek – szombat: 12.00 – 22.00

shcatzi

Fotó: A Schatzi Facebook-oldala

A PS Magazin további terjesztési pontjait itt találjátok!

Nyitókép: SCHATZI (Fotó: SCHATZI Facebook-oldala)

Legyél te az első hozzászóló!