Itt vásárolj szeretteidnek, ha nincs ajándékötleted karácsonyra

15326440_605581866312312_513820686851641040_n

Az ünnepekre való készülődés kihagyhatatlan pontja a karácsonyi vásárok kínálatának felfedezése. A Vörösmarty tér standjai között bolyongva viszont be kell látnunk, nem biztos, hogy a fa alá szánt ajándékokat a turistacsalogató bódék sokaságából szeretnénk beszerezni. Szerencsére azonban egyre több ismertebb vagy egyelőre eldugott hely található Budapesten, ahol igazi kincsekre bukkanhatunk. Naptárakat elő, itt a mi 10 kedvenc vásárunk, melyeket idén nem érdemes kihagyni! 

Karácsonyi Képzőművészeti Vásár

Immáron negyedik alkalommal rendezik meg a képzőművészeti kiállítással egybekötött vásárt a LATARKA Galériában. A több mint 150 hazai és nemzetközi kortárs alkotó műveit nemcsak megcsodálhatjuk a helyszínen, de ha kedvet kapunk rá, december 22-ig meg is vásárolhatjuk őket, mindezzel támogatva a fiatal művészeket. Absztrakt, geometrikus vagy szürrealista, csak győzzünk választani!

01latarka_2

Bridget & Olivia Karácsonyi Végkiárusítás

Karácsonyi ajándék anyának vagy csak egy új ruha magunknak? A Bridget & Olivia showroomjában a család bármely tagjának találhatunk valami gyönyörűséget. A megmaradt darabok 70% kedvezménnyel vásárolhatók meg december 7-e és 9-e, 14-e és 17-e, illetve 19-e és 20-a között, délután négy és este hét óra között. Mivel az esemény nem mindenki számára látható, ezért leírjuk azt is, hol találjátok a ruhafinomságokat: az Ó utca 9-es szám alatt!

15319022_10211807185641475_15449378373457035_n

Varázslatos Design Pop-Up

A Heinrich Udvarban tartott design vásáron olyan ismert magyar tervezők darabjait tudjuk beszerezni, mint Anna Daubner, Anna Amélie, THE Four, Daige, Rubidium, Kezemura, dorivisy, BORIBIANKA jewels és Piroskanna. A bevásárlásra december 9-e és 11-e között nyílik lehetőségünk, de a megnyitóra is érdemes ellátogatni, mivel egy Odett minikoncerttel kedveskednek nekünk a szervezők.

03-1

Kortárs Karácsonyi Vásár – NextArt & BenceCsalar

A december 9-ei hétvége elég sűrűnek ígérkezik. Ha van még a naptáratokban szabad hely, érdemes annak a bizonyos programnak is helyet szorítani, mely a NextArt Galéria és Csalár Bence divatblogger együttműködésében jön létre. A galéria művészkörén felül kortárs iparművészekkel és designerekkel is bővül a kínálat, a kurátorok ráadásul arra is nagy hangsúlyt fektettek, hogy a munkák mérete ne legyen túl nagy, így apró ajándékként is tökéletesen szolgálnak!

04-2

WAMP Karácsonyi Vásár

Az elsőről ugyan már lecsúsztunk, de még behozhatjuk a lemaradásunk 11-én és 18-án egyaránt. Az ország egyik legismertebb kézműves vására ismét visszatér, a bőséges kínálatról pedig az árulkodik, hogy ezúttal a Millenáris tágas B csarnokát nyitották meg a látogatók számára. Ruhák, kiegészítők, gourment ételek, egyedi kézműves termékek – aki már járt a WAMP-on, pontosan tudja, hogy lehetetlen felsorolni a teljes kínálatot! A kiállítók névsorát érdemes a weboldalon lecsekkolni!

wamp

Tomcsanyi Fine Knitwear Pop-Up Store

Tomcsányi Dóra nemcsak egy adventi kalendáriummal lepett meg minket a napokban, amelyben minden nap más-más terméket tudunk óriási kedvezménnyel megvásárolni, de TOMCSANYI Fine Knitwear névre keresztelt márkáját is ebben az időszakban mutatja be a nagyközönségnek. Az új kötött kollekció darabjai 100%-ban magyar termékek, melyeket megváltozott munkaképességűek közreműködésével hozott létre. A Pop-Up store darabjai december 9-e és 10-e között érhetők el a WARMCUP-ban.

tomcsanyi

ART GARDEN – POP UP

Az egynapos szabadtéri piac után debütál a téli verzió, ami ráadásul végig elérhető a karácsonyi időszakban. A megnyitó itt is izgalmasan hangzik: Lakatos Márk és Gerendai Károly mondanak beszédet, a talpalávalóról pedig Raasa gondoskodik. A kortárs alkotók támogatása e kezdeményezés esetében is az elsődleges szempont, így nincs kifogás, december 9-e és 30-a között kötelező ellátogatni az Art Forward Gallerybe!

artgarden

Karácsonyi LAKÁSVÁSÁR

December 10-én ismét megnyitja kapuit a LAKÁSVÁSÁR a Telep felett, a helyszínen, ahol az ország legmenőbb kofáival találkozhatunk. A program során egyedi, kúl és jólesően beteg darabok garmadájával találkozhatunk. Ráadásul a nagy vásárlások közepette megunt, de jó állapotú ruháinkat és cipőinket felajánlhatjuk az Age of Hope alapítvány javára, ezzel olyan gyerekeknek örömet szerezve, akiknek akár egy új pulcsi is rengeteget jelenthet.

lakasvasar

Christmas Art Market /// Konyha

A Konyha emeletén családias hangulatú, természet-outdoor és food-design tematikájú karácsonyi vásárral várnak a szervezők minden érdeklődőt december 17-én. A helyszínen az ételek és italok szerelmeseinek találhatunk tökéletes ajándékokat, ugyanis a kávék, teák és sütemények mellett rengeteg egyéb termékkel is találkozhatunk. Ezek közül kiemelendők a Budapest Bike Maffia által készített MyBudapest Photo Project naptárak, amelyek bevételéből 13 tehetséges hajléktalan alkotót támogatnak. Emellett ételgyűjtést is szerveznek, így tartós, nem romlandó ételadományainkkal támogathatjuk a rászorulókat.

konyha

Karácsonyi LoveBug Vintage Vásár

A LoveBug Vintage szalonban a használt ruhák mellett teljesen új, egyedi ékszerekre is rábukkanhatunk. A december 16-ától 17-éig tartó kétnapos vásárra több magyar márka is egyedi termékekkel készül, melyek tuti kánaánként fognak szolgálni a bizsumániásoknak. Vintage shoppingra fel!

lovebugvintage

Képek: Facebook-események

Szerző: Tamás Cintia

Legyél te az első hozzászóló!