Jézuska, légyszi már! – PS Wishlist #Vera

slowbp-img_0735

Réka már kifejtette karácsonyi kívánságlistájában, hogy egy bödön csokival is elégedetten ülne a fa alatt, én pedig elárulom, hogy a bűntudatmentes lazítás és az úgynevezett „family quality time” miatt várom már annyira az ünnepeket. Abban viszont mindketten egyetértünk, hogy a jó öreg kapitalista Jézuska nem elégszik meg ennyivel, tehát ha ajándékötletek kellenek neki, adjuk meg, amit kíván! Íme, itt az én karácsonyi kívánságlistám!

TOBE Gallery 1/1

Az utóbbi tíz évben egy tetőtéri szobában tengettem a napjaimat, így az egyre aktuálisabbá váló költözés miatt gyakran eljátszom az ötlettel, hogy egy lakást – ahol léteznek függőleges falfelületek is (!) – milyen műalkotásokkal pakolnék tele. Abban biztos vagyok, hogy a TOBE Gallery karácsonyi kiállításáról bármelyik alkotást elfogadnám: az 1/1 című tárlaton hazai és nemzetközi hírű kortárs fotográfusok egyedi, egyetlen példányban elkészült fotográfiáival találkozhatunk, amivel a galéria nem kevesebbet kísérel meg, mint hogy szembemenjen napjaink sokszorosítási-fétisével és Insta-kultuszával, mindeközben az egyéni alkotóerőt hangsúlyozva. Szimpatikus gondolat, erős képek, szóval kérem ezt a 2015-ös “maybe RUBIK” című fotót Claudia Camillotól!

15003341_1248663138508306_2986872854649953483_o

Sennheiser fejhallgató

Imádom a BKV-drámákat, de amikor Juci néni már ötödször ordítja a telefonba mellettem, hogy hány kiló sertéshátat vett a Sparban, azt kívánom, hogy bárcsak lenne egy király fejhallgatóm, ami kizárja a külvilágot. Azonban a fülhallgatókkal ellentétben a legtöbb példány elég nagy helyet foglalna el a táskámban, így ezt a kis méretű, de igen jó minőségű Sennheisert szúrtam ki magamnak!

hd_2_30_white_mood_shot_lf_rgb

Anti-határidőnapló

Na igen, az anti-határidőnapló az abszolút kedvencem! Zseniális kis találmány, ahová a végtelenségig ismételt “to do listek” helyett azt jegyezheted fel, hogy mit NEM fogsz megcsinálni a héten, vezetheted, hogy az adott időszakban milyen flow tevékenységet szeretnél folytatni, és kikkel szeretnél összehozni egy találkát, a hónap végén pedig kiértékelést tarthatsz teljesítményedről vagy épp anti-teljesítményedről. A slow livingből kiinduló ötlethez remek megvalósítás társul grafikai téren! Tudom, hogy most magatokra gondoltok, de légyszi, nekem is szerezzetek egy ilyet!

slowbp-img_0681

Pulcsi − egyből hármat!

Amennyire csak tehetem, kerülöm a fast fashion márkákat – a The True Cost című film ilyen szempontból elérte a várt hatást – ezért ruhatáramat igyekszem vintage üzletek és dizájner boltok termékeiből összeválogatni. Így a kétezer forintos Adidas pulcsi mellé néha becsúszhat egy-egy drágább, tervezői darab is, amivel nemcsak a környezettudatos megfontolásomat tartom szem előtt, de a helyi divatipart is támogathatom, valamint olyan statement darabokat vásárolhatok, melyekről pontosan tudom, hogy milyen elgondolás és kreatív csapat áll mögöttük. Ilyenek a The FOUR Motivated, a Nanushka Momo és a Daige YUSHU pulóverei. Mindhármat kérem!

befunky-collage

Thomas Sabo óra

A késés szerintem nem egy kiküszöbölhető szokás, hanem egy előre belénk kódolt jellegzetesség, de 2017-ben talán én is jobban tartanám magam az  időpontokhoz és határidőkhöz, ha a Jézuska hozna nekem egy szép Thomas Sabo órát. Bónusz pont: így a telefonom kijelzőjét is kevesebbszer kellene nézegetnem!

thomas-sabo_sterling-silver_aw16_campaign-10

Suminagashi workshop

A Corvin Rajziskola is felismerte, hogy mennyivel jobb tárgyak helyett élményt ajándékozni szeretteinknek. Workshopjaikon többek között divatillusztrációt, akvarellfestészetet, stúdiófotót és könyvkötést lehet tanulni, de én a japán márványozást, azaz a suminagashit néztem ki magamnak! Kevés dolog kapcsolhat ki jobban, mint egy meditatív alkotói tanfolyam.

dscn4920

1 éves Headspace előfizetés

Ha már a meditációnál tartunk: a Headspace egy olyan app, ami pusztán napi 10 percet igényel, hogy megtanítsa a mindfulness alapjait. Én teljesen beleszerettem, ezért szeretném meghosszabbítani az előfizetésemet – mondjuk egy évvel. Szerencsére előfizetést már ajándékozni is lehet!

headspace

Patti Smith – Just Kids

A Mapplethorpe-dokumentumfilm hatására megint eldöntöttem, hogy elolvasom a legendás énekes-dalszerző Patti Smith könyvét, azonban hiába vonz a hatvanas-hetvenes évekbeli New York művészeti szcénája, ha a könyvtár nem az én életritmusomhoz szabja a nyitvatartását… Szeretném ezzel a könyvvel indítani az új évet, szóval Jézuska, plíz, plíz!

ps_rm2

MAC essential oils

Nem igazán szeretek sminkelni, de a különböző hidratáló- és bőrnyugtató termékek polcai előtt azért el tudok időzni. Igyekszem mindig jó minőségű terméket választani, a MAC-ben pedig még sosem csalódtam. A márka prep+prime essential oils terméke a grapefruit és a kamilla növényi hatóanyagaival rebootolja a bőrt – ami igazán jól jönne januárban, a vizsgaidőszak véget nem érő éjszakázásaikor!

befunky-collage

+1: repjegy bárhová

Ezt azt hiszem, nem kell túlmagyarázni. (Hint: Nepál és környéke előnyben!) 😉

giphy

 

Legyél te az első hozzászóló!