Jótékonykodó deszkások, szevasztok!

15712912_10210254273867611_1600000492_n

Annak ellenére, hogy nemrég a fél világot bejárta a hír, miszerint a gördeszkázás olimpiai sportággá avanzsált és a 2020-as játékokon már a kedvenc boardosainkért is izgulhatunk, a műfaj megbecsültsége továbbra sem a legfényesebb hazánkban. Ideje azonban komolyan venni a deszkásokat, pláne, hogy ezúttal szívmelengető jótékonysági akcióval rukkoltak elő karácsonyra!

Létezik az a bizonyos mondás, miszerint aki ad, az kap is. Ezt vallják a magyar gördeszkások is, akik idén először fogtak össze, hogy együttes erővel segíthessenek a rászorulókon. A saját területükön ugyanis ők is hajléktalannak mondhatók, hiszen telente Csehországba és Ausztriába kell látogatniuk, hogy fedett pályákon gyakorolhassanak versenyeikre vagy legalábbis szinten tarthassák magukat.

deszka2

A Magyar Deszkások Országos Egyesülete (MDOE), az ALAP deszkák, illetve a MEDIUM skateshop ruha- és cipőadományokkal, míg missMIKEY ezeken felül egyéb ajándéktárgyakkal segítette a kevésbé szerencsések mindennapjait. A képeken látható adományok egyébként csupán töredékei voltak az összegyűjtött holmiknak és élelmiszereknek, melyeket a Máltai Szeretetszolgálat, illetve a IX. kerület önkéntesei segítettek eljuttatni a kijelölt helyszínekre sok család és kisgyermek karácsonyát boldogabbá téve ezáltal.

Az adományozók nemcsak a deszkások összetartozását kívánták prezentálni az összefogással, hanem a jövő boardos generációjának is példát szerettek volna mutatni.

deszka

A Független Magyar Deszkások Összefogása projekt résztvevői remélik, hogy jótékonysági akciójuk nyomán rájuk is felfigyelnek, és felajánlásokat, adományokat gyűjthetnek egy fedett gördeszkapálya megvalósításához.

15592122_10210254153064591_259380170_n

Szurkoljunk, hogy amellett, hogy Jézuska zökkenőmentesen eljuttatja a további csomagokat a szerény körülmények között élőknek, cserébe a deszkásokat is megajándékozza hamarosan egy európai szintű skateparkkal!

Képek: Matush István

Head: Fábián Ferenc

Legyél te az első hozzászóló!