Juuke Schoorl bőrpoétikája

Juuke Schoorl holland származású művész munkáival az utóbbi évek során keltette fel a kortárs művészet iránt érdeklődők figyelmét. Alkotásainak állandó jellemzője a folyamatos manuális kísérletezés; szívesen értelmezi újra alanyai fizikai adottságainak határait. Célja, hogy felhívja a figyelmet az olyan hétköznapi apróságokra, amelyek mellett egyébként könnyen elmegyünk, valamint, hogy olyan szépségekre mutasson rá, amelyek mindennap körülvesznek bennünket.

Rek címet viselő diplomamunkájával az emberi test és annak „rugalmassága” iránt érzett csodálatát igyekszik bemutatni, bőrünk szépségét és különlegességét hangsúlyozza. Különböző eljárásokkal kísérletezik, hogy felfedezze a bőr alakíthatóságából adódó esztétikai lehetőségeket. Főként egészen költséghatékony megoldásokat alkalmaz – például műanyag halászhálót és celluxot is használ, amelyekkel különböző ideiglenes formákba alakítja „alapanyagát”. Ámuljatok Ti is!

 Juuke-Schoorl-Rek_01 juuke-schoorl-skin-REK-designboom-01 juuke-schoorl-skin-REK-designboom-02 juuke-schoorl-skin-REK-designboom-03 juuke-schoorl-skin-REK-designboom-04 juuke-schoorl-skin-REK-designboom-06

Juuke Schoorl – SKIN-DEEP from Juuke Schoorl on Vimeo.

Forrás és képek: www.juuke.nl

Legyél te az első hozzászóló!