Kedvenc Vans, Dr. Martens, Reebok és Timberland cipőinket álmodta újra a MARNI!

Idén ősszel a MARNI egy egészen különleges kollaborációval rukkolt elő: az olasz márka egy exkluzív kapszulakollekció kereteiben tervezte újra a Zalando által forgalmazott legnépszerűbb cipőket, melyeket mától rendelhetünk meg korlátozott számban a Zalando oldaláról. Mutatjuk, hogy milyen különleges darabokra tehettek szert, ha elég gyorsak vagytok!

Ha első hallásra esetleg nem lenne ismerős a Zalando neve, ne essetek kétségbe, most mesélünk róla egy kicsit. A német a cég 2008-ban alakult Berlinben, mégpedig azzal céllal, hogy ruhák, cipők és kiegészítők széles választékát kínálják online, a menő street brandektől egészen a high endig. Az alapítók eredeti célja az volt, hogy biztonságosabbá tegyék az online vásárlást, és az emberek eddiginél szélesebb rétege jusson hozzá a friss, független márkák termékeihez vagy a szinte már luxus darabokhoz.

Így került képbe az alapvetően a laza eleganciáról és fesztelen stílusáról ismert olasz designer cég, a MARNI, amely olyan, a Zalando kínálatába tartozó márkák klasszikus darabjait tervezte újra, mint a Dr. Marten’s, a Reebok, a Timberland és a Vans. Ezen kívül még egy, csak zoknikból álló minikollekció is része lett a Step into MARNI címet viselő projektnek. Szerintünk mindezek mellett az teszi rendkívül különlegessé a kollekciót, hogy habár egészen különböző stílust képviselő cipőkről van szó, a MARNI  mégis képes volt egységet teremteni közöttük. A kész kollekció kiválóan tükrözi az olasz márka arculatát, de mégsem vesz el az egyes cipőmárkák egyediségéből, ezzel egy rendkívül széles réteget szólít meg, akárcsak a Zalando. Lássuk a kollekciót!

Dr. Martens

Az alapvetően a keménységéről és a tartósságáról ismert bakancsokat anyaghasználatával helyezi teljesen új megvilágításba a MARNI: a Marten’s-től megszokott sima bőrfelületek helyett inkább a felületén megdolgozott bőrt használtak nude, illetve fekete színekben. A kollekción belül megjelenik két loafer, két bakancs, valamint két 1461-es modell is.

mae11e000-c1111

mae11n000-c1110

Reebok

Az angol sportmárka cipői közül szintén két ikonikus darabra esett a MARNI választása: az Instapump Fury-re, valamint a Club C-re. Mindkét modellt olyan, az olasz designer márkára jellemző letisztult színekben vásárolhatjuk meg, mint például az olivazöld. Míg az Instapump Furynek összesen három változata jelenik meg, a Club C-nek csak egy, de érdekessége, hogy egy sportcipő és egy makkos cipő fúziójára emlékeztet.

  mae11s000-b1111

mae15b003-m118

Timberland

A túrabakancsairól elhíresült Timberland darabjain szintén a színekkel és a bőr textúrájával játszott a MARNI. A plusz csavart az egészben a cipő bokát fogó része jelenti, amit az eddigi megszokott bőr helyett egy kötött anyagból készítették el.

mae15d000-q1111
mae11n001-q1110

Vans

Mindenki kedvenc deszkás/punk cipőit hasított bőrből alkották újra, összekötve a már a Reeboknál is alkalmazott loaferszerű bőrdíszekkel. Kijelenthetjük, hogy a MARNI még egy egy underground ikonból is képes high fashion surranót készíteni!

Mi már kiválasztottuk a kedvencünket, és ti?

mae12b000-b1111

mae12b001-b118Szerző: Tóth Vencel

Képek: zalando.co.uk

Legyél te az első hozzászóló!