Less be Frida Kahlo gardróbjába!

Sokan gondolnánk, hogy Frida Kahlo valójában csak önarcképein álmodott magára extravagáns holmikat, azonban nemrég beigazolódott, hogy ez koránt sincs így. A festőnő ruháit, napszemüvegét, ékszereit, de még lábprotézisét is megszemlélhetitek most közelebbről egy kíváncsi japán fotósnak köszönhetően!

Kahlo 1954-ben hunyt el tüdőembóliában (bár sokan az öngyilkosságot sem tartják kizártnak), mely férjét, Diego Riverát olyannyira megviselte, hogy felesége ruháit mexikóvárosi lakásuk fürdőszobájába záratta el és végrendeletébe foglalta, hogy csak halála után 15 évvel lehessen hozzájuk jutni.

86-s

Frida ingóságait meglepő módon mégis csak 2004-ben, 32 évvel a festő halála után tárták fel. Pár évvel később pedig Ishiuchi Miyako japán fotós kattintott róluk egy sorozatot, melyben a művész legféltetettebb holmijai elevenednek meg.

2f37c8e985dccc124d80c8780a48fb17

A különös fotókból az is kiderül, hogy Frida egyik lába rövidebb volt, mint a másik (sorsfordító balesetéből kifolyólag), és hogy betegágyán előszeretettel dekorálta ki gipszeit.

fk3

fkk

341980 fkk4

fk fkk2fkk3

Fotók: The Guardian, The Observer

Legyél te az első hozzászóló!