Majdnem szuperszonikus lélekhullám − Tombolj a Middlemist Red lemezbemutatóján!

A Middlemist Red a hazai zenei élet egyik legformabontóbb fiatal bandája. Előző albumuk számait minden bizonnyal már ti is rongyosra hallgattátok, így hát itt a jó hír azoknak, akik képtelenek betelni a srácokkal: a most megjelent második albumuk számaira egy fergeteges buli keretein belül tombolhattok hamarosan! Ott a helyetek? Ott a helyetek!

Habár a Middlemist Red 2012-ben alakult, első albumuk két évre rá debütált Supersonic Overdrive néven. Azóta tutira többen is a körmötöket rágtátok (velünk együtt) izgatottságotokban, hogy mikor jön már ki a következő lemez, és vajon milyen változtatásokat ejtenek meg stílusukon a közeljövőben − már ha ejtenek, ugyebár.

A bizonytalanságok korszakának azonban ezennel vége, ugyanis pár napja megjelent a zenekar legújabb korongja, a Ripple Soul!

mmr_press_photo_credit_szabo_r_janos

Az első lemezhez edzetteknek előfordulhat, hogy meglepetéseket fog okozni a Ripple Soul hangzásvilága, azonban a Middlemist Redre jellemző dallamok így is garantáltan emlékeztetni fogják a hallgatóságot arra, hogy továbbra is a kedvenc zenekarukkal állnak szemben. Az élményt ráadásul egy új szereplő, a szintetizátor fogja fokozni.

„Én örülök, ha ez megosztó lesz. Amikor albumról albumra nagy váltás történik egy zenekarnál, az általában ilyen, ez annak a jele, hogy kísérletezik, új terepekre megy. Hogyha nem lesz megosztó, akkor az a helyzet, hogy nem elég érezhető a változás” – fejtette ki Nóvé Soma gitáros-énekes a stílusváltással kapcsolatban.

eurosonic16

A lemez nemcsak a vájtfülűeknek, hanem a zenekarnak is régóta dédelgetett álma volt: az új anyag előkészületei másfél évvel ezelőttre nyúlnak vissza, s „csak” egy évükbe telt az, hogy megtalálják az összes zenekari tagnak egyaránt tetsző irányt. Az első single-t, az Evermore-t már ez év elején leleplezték, melynek kapcsán (s a második album apropóján) mi is felkerestük egy interjú erejéig a fiúkat.

Aki (szó szerint) az első sorból szeretné meghallgatni a srácok legfrissebb teljesítményét, az látogasson el november 25-én az A38-ra a bemutatókoncertre, ahol a hangulatot a Deep Glaze nevű formáció fogja megalapozni!

Képek: Middlemist Red, Szabó R. János

Legyél te az első hozzászóló!