Már most nagyon erős az Akvárium őszi koncertkínálata

img-holdingglassanimalsnewvideo_143406466567

Most, hogy a fesztiválbejelentések nagy részén túl vagyunk, legnagyobb örömünkre elkezdtek záporozni az őszi koncertidőpontok is. Az Akvárium Klub már most elég erős line-upot ígér az év utolsó harmadára, lássuk is, pontosan kik játszanak hamarosan a színpadjaikon! 

Ma jelentették be, hogy az Akváriumban a szeptembert Passengerrel búcsúztatjuk. A folkénekes tavaly már fellépett a Sziget A38 színpadán, egy évvel később pedig ismét hazánkba látogat. A fesztiválon a hatalmas tömeg ellenére is sikerült intim atmoszférát teremtenie, szóval egy sokkal bensőségesebb klubkoncerten alighanem még jobban szólnak majd szomorkás gitárzenéi. A 2003 és 2009 közt aktív Passenger frontembere, Michael David Rosenberg a feloszlás évében döntött úgy, hogy azonos néven vág bele szólókarrierjébe.

Még abban az évben megjelentette önálló albumát Wide Eyes Blind Love címmel, az áttörő sikert azonban a Let Her Go hozta el számára 2012-ben. Legutóbb tavaly jelentkezett lemezzel, a Whispers II albumból befolyó bevételeket pedig teljes egészében az angol UNICEF-nek ajánlotta fel. 

Passenger (UK), Gregory Alan Isakov
2016. szeptember 29. 20.00

passenger1

Kicsit több, mint egy hónappal később már igazi zúzda lesz az Akváriumban, ugyanis november 9-én a Wolfmother lép fel náluk az A38 Hajó szervezésében. A tíz évvel ezelőtt berobbant banda az ausztrál vintage rock egyik legalapvetőbb, Grammy­-díjas, sokszoros platinalemezes együttese. Andrew Stockdale és társai a februárban megjelent új nagylemezüket mutatják be az Akváriumban, kiegészítve a setlistet a régi nagy slágerekkel is.

A banda első nagy durranása a Woman volt, bár a legtöbben talán a Vagabond című dalukat ismerik, ami az 500 nap nyár című film egyik híres betétdala volt. Bár a Wolfmothert sokszor vádolták azzal, hogy voltaképp semmi újat nem talált ki, ezt a „semmi újat” viszont olyan hitelesen, lazán, meggyőzően és energikusan tálalták, hogy nem lehetett kifogás. A srácok idén februárban jelentették meg negyedik nagylemezüket: a Victorious valóban győzelmes album lett, a Stockdale­től megszokott vintage hangzással, monumentális riffekkel, nagyszabású, remekül üvölthető refrénekkel. 

Wolfmother (AUS) – Gipsy Caravan tour 2016
2016. november 9. 20.00

0002999011_10

Elég erős lesz a november 9-e, ugyanis aznap este az Akváriumban az ausztrál rockerek oxfordi szépfiúkkal fognak összecsapni, egészen pontosan a Glass Animals csapatával! Dave Bayley és bandája már kétszer jártak hazánkban, először 2015 tavaszán koncerteztek szintén az Akváriumban, nyáron pedig a Strand Fesztiválon léptek fel. A srácok a Zaba című albummal robbantak be, ami összességében egy pszichedelikus indie pop lemezként aposztrofálható és olyan slágerek vannak rajta, mint a Pools vagy a Black Mambo.

A dalokat egytől egyig Bayley írta és a popos hangzás mellett csomó hip hop és elektronikus elemet is felhasznált, szövegek tekintetében pedig elismerte, hogy a soroknak bizony nem mindig van értelmük – de így is szuper hangulatú album összességében. Hogy képesek voltak-e felülmúlni a nagy sikerű Zabát új albumukkal, a How To Be A Human Beinggel, az augsztus 26-án fog kiderülni – bár a türelmetlenek már most előrendelhetik az érkező nagylemezt.

UPDATE: a Glass Animals koncertje átkerült a Millenárisba.

letöltés (1)

Forrás: a koncertek Facebook-eseményei, Glassanimals.eu

Legyél te az első hozzászóló!