Menjetek szobára! – Budapest legütősebb lakásműhelyei

Többször hangoztattuk már, hogy imádjuk a magyar designerek alkotásait. Ennél már csak azt imádjuk jobban, ha otthonos környezetben, kicsit kiszakadva a városi nyüzsgésből válogathatunk a jobbnál jobb darabok között. A Budapesten egyre több formában megtalálható lakásműhelyek ehhez biztosítanak nekünk tökéletes teret és lehetőséget. Egy emeleti lakásban vagy egy régen elfelejtett bérpalotában megbújó kis műhelyek remek designer-társulásokkal, különleges alkotóterekkel és izgalmas darabokkal kecsegtetnek minket.

The 9 Design Studio

Egy remek kis csapattal találkozhatunk, ha besétálunk a Lónyai utcai The 9 Design Studio-ba. Itt találhatjuk meg Balla Krisztina nyomott anyagtervező és Oszvald Lilla bőr kiegészítő-tervező márkáját, a táskákat, ékszereket és noteszeket kínáló BLACKLISTET, Halász Johanna design manager és Gulyás Sára egyedi cipőkollekcióját, a PIKKPACKOT, itt alkot Gyurkovics Anna fotográfus, Zsély Csilla filmkészítő-vágó, Farkas Róbert grafikus és Balogh Luca is a BLUE clothingtól. Igazi kis közösségi tér ez, ahol a művészek és a nézelődők is otthonosan érzik magukat. Ha arra jártok, mindenképpen csöngessetek be és nézzetek körül!

unnamed (2)

Medence Csoport

Külön piros pont jár a Medence Csoportnak, hiszen amellett, hogy alkotással foglalkoznak, környezettudatos módon teszik azt. A Gross András belsőépítész, Magyar Gergely kommunikáció-tervező művész és Terebessy Tóbiás faipari formatervező által alkotott trió hívta életre a Medence Csoportot, amelynek ötlete egy elhagyatott medencében való beszélgetés során született meg. A többi már történelem. A Medence ma már sokkal több, mint egy egyszerű lakásműhely. Alkotótérként, műhelyként, boltként, galériaként is működik, és nem csak a szakmabelieket várja, de minden alkotni vágyót is, hiszen rendszeresen tartanak itt workshopokat a kreatív érdeklődők számára, mindezt a környezettudatos design keretein belül. Ha ti is kedvet kapnátok a craftoskodáshoz, akkor irány a Pipa utca és a Medence Csoport!

unnamed (3)

Heinrich Alkotói Szint

Az Üllői úton, az Iparművészeti Múzeummal szemben egy emeleten 15 műhely, 26 márka és 33 alkotó gyűlt össze, hogy közösen alkosson és valami egészen különlegeset hozzon létre. Képzőművészek, textil- és bőrtárgy tervezők, fémművesek, ötvösök és formatervezők egész hada népesíti be ezt az egész emeletnyi teret, igazi alkotói nyüzsgést teremtve. A Heinrich a maga műfajában teljesen egyedi formáció, hiszen nagyon nagy csapatot foglal magában, és igen fokon űzi a lakásműhelyek mesterségét. A legtöbb szoba bemutatóteremként is funkcionál, így te is bepillanthatsz a kreatív folyamatokba. Ha látogatás előtt egy kicsit többet szeretnél megtudni az itt kapható darabokról, nézelődhetsz a műhely Béhance oldalán is, ahol Heinrich Studios néven van jelen a csoportosulás. Érdemes körülnézni!

unnamed (4)

Flatlab

A Flatlabről már több ízben írtunk, de ebből a listából sem maradhat ki a város szívében, a Baross utcában, egy emeleti bérlakásban megbújó designer csapat. Jelenleg hat fiatal designer dolgozik itt együtt, Geréby Zsófia, a kifejezetten a bringás szubkultúrát megcélzó URBAN LEGEND tervezője, Kasza Emese a MEI KAWA megálmodója, aki a letisztult, kényelmes és ötletes utcai viseletet képviseli férfi és női kollekcióval egyaránt. A Flatlab csapat része Szőke Gergely és Laki Eszter tervezőgrafikus, valamint Nagy Dániel és Orbán Péter, a HIDDEN CHARACTERS tervezőgrafikus duója is. Emellett olyan vendégdesignerek munkáival is megismerkedhettek itt, mint a KAG, a MALINOVKA, az INKREDIBLE LETTERPRESS, Hitka Viktória, a TATZ és Kovács Lehel. Bőséges választék, bensőséges hangulat – ez a Flatlab!

10626210_710819312342280_5476656048426678414_o

Ylka design studio

A Városligetben, az Ajtósi Dürer soron egy hatalmas bérpalotában nyitott meg nemrégen az Ylka, öt tehetséges designer együttműködésével. A showroom-műhelyben együtt tevékenykedik Ducsai Judit, a DUCSAI LEATHER GOODS tervezője, aki elsősorban bőr öltözék-kiegészítők, filc lakberendezési és egyedi design tárgyak tervezésével foglalkozik. Az Ylkában működik Gilányi Nóra grafikus, a DESIGNIZMUS tervezője, Jani Zsuzsanna a DORV divattervezője, végül pedig Kránitz Orsolya és Nagy Dorottya, a FIBULA divattervezői, akik szintén itt álmodják újra a basic ruhatár darabjait. Tágas, fényes terek és kellemes hangulat garantálja a nyugodt nézelődést, ne hagyjátok ki!

unnamed (5)

Szerző: Börönte Kata

Képek: a stúdiók Facebook oldalai

Legyél te az első hozzászóló!