Menő magyar kollaborációk #1

Múlthéten egy szuper kollaborációról számoltunk be nektek, mely Tóth Melinda divatmárkája, a Daige, Kocsmár Felícia VOY kerámiái és az Architecture Uncomfortable Workshop triójának köszönhetően született meg. Nem győzzük hangsúlyozni, milyen fontosak is ezek a közös munkák, a különböző művészeti ágak és design vonalak közötti kapcsolatok megteremtése, hiszen minden egyes alkalommal remek dolgok születnek végeredményként.

Ezek az átjárások néha egymáshoz egészen közeli területet érintenek, olykor azonban megdöbbentő duók is közelebbi kapcsolatba kerülnek egymással, hogy valami igazán különlegeset hívjanak életre. Az alábbi összeállítást – amelyben összeszedtük nektek a kortárs magyar design szcéna kollaborációinak legjavát – e sikeres együttműködések inspirálták. Lássuk!

Ha valaki, akkor az YKRA tudja, milyen is egy jó kollaboráció. Fennállása óta több tehetséges művésszel, grafikussal és designerrel dolgozott már együtt, és az eredmény mindig olyan volt, amelyről érdemes szólni. Bár a hetvenes évek oldschool hátizsákjairól híres márka kezdetektől fogva ikonikus logóját használja, mostani arculatát Déri Enikő grafikus álmodta meg. Külön jó hír, hogy a Déri Enikő x YKRA B1 plakátot a héten már az YKRA Store-ban is beszerezhetitek! Nyomás érte.

Ykra_Déri_3

Kép: Kőhegyi László

Ykra_Déri_2

Kép: Kőhegyi László

Egy másik emlékezetes kollaboráció az YKRA életében a Tomcsányi Dórival közös táskakollekció, ami örökre belopta magát a szívünkbe.

Ykra_Dori

Legújabb kedvenc YKRA darabunk pedig ez a símintás tolltartó, amit Csordás Levente tervezett. A limitált szériás darabokat szintén az YKRA Store-ban keressétek!

Ykra_Csordás Levente

A logótervezés minden egyes márka esetében kulcsfontosságú, hiszen nemcsak egy kis emblémáról van szó, hanem az adott brand identitásáról. Nem beszélve arról, hogy remek alkalom ez a grafikus szakma és az egyéb kreatív ipari területek találkozására. Déri Enikő nem csak az YKRA arculatáért felelős, hanem az egyik kedvenc designer csapatunk, a The FOUR logójának megálmodásáért is.

The FOur_Déri_2

The Four_Déri

Enikő mellett, Tomcsányi Dóri neve is visszatér listánkon, hiszen nemrégen egy másik együttműködésben is részt vett. Ezúttal Barabás Zsófi festőművésszel álmodtak meg egy közös kollekciót. A ruhákon Zsófi különleges fekete tollrajzai jelennek meg, a projekt egészének arculatáért pedig Filkey Áron, grafikus felelt. Tripla siker, tripla élvezet! A kollekció darabjait a The Garden Studio-ban találhatjátok meg.

Dori Tomcsányi_Zsofi Barabas

Különleges táskakollekciót hívott életre a Je Suis Belle és a KOMOD közös munkája is. A több fazonból álló kollekciók, a két márkához híven merész és egyedi stílust képviselnek. Az alumínium hatású darabokat a webshopon és a Ferenciek terén lévő showroomban is beszerezhetitek.

Je

je_2

Végül, de nem utolsósorban, az idei év egyik legkülönlegesebb együttműködése a TATZ for Nubu volt. Az öt mintából álló, limitált szériás tetoválássorozat az idei Mercedes-Benz Fashion Week Central Europe kifutóján is feltűnt a márka bemutatója alatt. A tetkókat a Mono art & design művészeti galériában, valamint a Nubu showroomjában szerezheted be.

NUBU_TATZ

NUBU_TATZ_2

Képek: Kőhegyi László, ykra.net, behance.net, jesuisbelle.hu, tatzdesign.tumblr.com

Kiemelt kép: TATZ for Nubu, Déri Enikő x YKRA, Je Suis Belle x KOMOD

Legyél te az első hozzászóló!