Minden, amit tudni kell az I. Kolorádó Fesztiválról

Néhány hete futótűzként kezdett terjedni az I. Kolorádó Fesztivál Facebook-eseménye. „Hmm, fogalmam sincs mi ez, de egész jó a line-up; attendelek, biztos, ami biztos” – gondoltam én és talán még sokan mások. Nemrég a bérletvásárlás is elindult, szóval most már tényleg itt az idő, hogy jobban megismerjük a pesti kreatív arcok legújabb fesztiválját. A kérdéseimre az egyik szervező, Vida Vera válaszolt. 

Kik vagytok Ti, kik állnak a Kolorádó Fesztivál mögött?

Vértes Janó, a kolor ügyvezetője, Manek, a Toldi és a LÄRM üzemeltetője, Unger Andris, az Urbanplayer.hu főszerkesztője és jómagam, Vida Vera alkotjuk a csapatot. A törzsgárda mellett együtt dolgozunk például a Gólyával, a Balcony TV-vel, a Technokunsttal, a Girls&Maths csapattal, a BAR72-vel és a Mome Zajjal is.

Az Alkotótábortól kezdve a Bánkitón át egészen az Ördögkatlanig számos kisebb, alternatív fesztivált tartanak Magyarországon. Honnan jött az ötlet, hogy Ti is csináljatok egyet?

Szerintem minden programszervező akar egyszer egy olyan fesztivált csinálni, ami a saját értékrendjének a kivetülése. A helyszínt (Sztrilich Pál Cserkészpark, Juliannamajor – a szerk.) amúgy már két-három éve kinéztük, vagyis én körülbelül 5 éves koromban, amikor először voltam ott cserkésztáborban. Idén sikerült megállapodnunk a hely üzemeltetőivel és önbizalmat meríteni ahhoz, hogy belevágjunk egy nagyobb léptékű buli szervezésébe. Ugyanis, bár egy ideje már ebben a szakmában dolgozunk, ekkora kollaborációt még egyikünk sem csinált.

13116347_1110428359015732_3588711843873191032_o

Mitől lesz a Kolorádó más, mint a többi fesztivál?

Az idei attól, hogy ez lesz az első – az első minden buliból a legmaradandóbb. Ezen felül pedig azért is lesz jó, mert ugyan a városban van, de mégis nyakig az erdőben. Tizenöt percet kell csak Uberezni odáig, de még sincs térerő. Valamint egyszerre lesz berghaini techno, free jazz és szörf rock – szóval zeneileg egy elég vastag szelet a mai (szerintünk) jóérzésű pesti kultúrkörből.

Egyfajta nagyvárosból való kollektív kiszakadás a célotok, vagy inkább az, hogy pár napra egy helyen legyen minden, ami a pesti „kreatív közeget” alkotja?

Egyértelműen a kiszakadás. Tökre remélem, hogy az általunk mozgatott közeg átérzi majd ezt a világvégi, erdei iskolát idéző hangulatot és tényleg kikapcsol két-három napra.

A Facebook-eseményre eddig több mint 15 ezren reagáltak. Számítottatok ekkora népszerűségre?

Nem, hogy őszinte legyek, a felére sem. Eredetileg egy kisebb, valamivel szűkebb programkínálatú, kétnapos bulit terveztünk, de amikor láttuk, hogyan robban be az esemény percről percre, bővítettük a befogadóképességet és a programokat is. Hozzáteszem, így is egy elég kényelmes, családias rendezvény marad, mert a major méretnének köszönhetően a dupla embermennyiség is lazán eloszlik majd.

13055031_1094254390637552_1036658967312292002_o

Fran Palermo

A line-up már most nagyon ígéretes és sokszínű, pedig még csak egy részét közöltétek. Adtok egy kis ízelítőt abból, hogy mi jön még? 

Hogyne! Mondok egy hosszabb sort is a jelenleg leszervezett résztvevőkkel. Az egyenlőség kedvéért ábécé sorrendben: 12z. Amoeba, Apey akusztik, Balcony Big Band, Bar72, Bem, Benson Madame, Bermuda, The best bad trip, Beta, Blahalouisiana akusztik, Bronks, Camp Koala, Changing Grey, Chrom, Crimson, Csaknekedkislány, Designer Drums, DJ Kamubuli USA, Dj Osztya Penkó, Dope Calypso, Dork, Elefánt, Felső Tízezer, Fran Palermo, Gazsi Rap Show – Ice Knife, Giorgo, Gigli, Girls and Mathematics, Gólya home, Gustave Tiger, Headbengs, Headshotboyz, Húrkúrók, iamyank live band, Interkarate, Isle of Man, Isu, Jordán Adél és a Puszi, Kőszívű Ember Fiai, The Kula band (a csodálatod kubla zenekar) Kuniyuki Takahashi, Lank, Lick the Click, Makrohang, Malibu B, Manek, Manoya akusztik, Matek, Mayberian Sanskülotts, Mome zaj, Monkeyneck & Call me uniqe, Mugatwo, Naga, Nightdrive, Nova Gravity, NVC, Panel Surfers, Pastorz, Percut, Popdavec, Ricsárdgír zenekar, Route 8, Rumex, S.Olbricht, S10 SS (FAZ + MrMstrs), Sazabio, Seres live, Sinko, Solar Things, Subotage, Suhaid, Suprauniverzum, T.Bali Rosinflux, Technokunst, Terra Profonda, TG, The Keeymen, Tolni, Tolo, Tom Select, Total Carlos, Utah, Vár Be Q, Vasárnapi Gyerekek, ZIP, Zovek.

I. Kolorádó Fesztivál
2016. június 16-19.
Sztrilich Pál Cserkészpark, Juliannamajor (Nagykovácsi, 2094)

Belépőket a Toldiban, a Gólyában, a TheGardenStudióban, a Konfekcióban vagy az Aktrecords-ban tudtok vásárolni. 

Legyél te az első hozzászóló!