MOME Kipakolás: Schneider Anna és a goth szubkultúra

IMG_8090 (1)

Nemrég zajlott le a MOME textiltervezőinek kipakolása, és találtunk egy friss, rebellis elgondolást, amely Schneider Annához köthető. A fiatal sminkes-tervezőnő és stábja féléves munkájához készített egy letisztult editorialt. A téma a goth szubkultúra volt, annak kialakulását tanulmányozva született meg a fotósorozatban is látható két szett. 

Anna elárulta, hogy feladatuk az volt, hogy egy ifjúsági szubkultúrából kiindulva tervezzenek kétrészes öltözéket. „A goth-ot választottam, annak kialakulását tanulmányoztam. Az Egyesült Királyságból indult el az 1980-as évek elején, a punk egy válfaja. A megjelenés tekintetében leginkább a körülmények voltak irányadóak számomra: a 80-as években Angliában a munkanélküliség miatt a fiatalok elsősorban használt ruhákat vásároltak, saját egyéniségükhöz szabták őket. Kedvelt elemek voltak a hálók, a bőr, a fűző, illetve különböző hámok.”

A goth lányok szívesen hangsúlyozzák nőiességüket. Ezt az attitűdöt emelte át a fiatal tervezőnő munkájába, így az egyik felsőhöz egy fém hámot tervezett, ami végigfut a testen és formálja a ruhát, majd e formának a síkbeli leképezését használta fel a másik felsőnél. Hanyag elegancia egy kis lázadó attitűddel meghintve, mi szeretjük!

Untitled-2 (1) Dia3 (1)

IMG_7875 copy (1) IMG_7891 (1)

ss copy (2)

IMG_7938 copy IMG_7989 copy (1) IMG_8090 (1) IMG_8021 copy (1)

Fotó: Liziczai Réka

Haj: Szabó Mazsola

Modell: Panna @Icon Model Management

Legyél te az első hozzászóló!