Napszemüveges extázis: megérkezett Rubchinskiy legújabb kampányfilmje

gosha-rubchinskiy-super-by-retrosuperfuture-event-recap-1

A legismertebb orosz designer, Gosha Rubchinskiy már több kollaborációval is előrukkolt az évek során – a Reebok, a Supreme, a Vans, a Fila, a Kappa és Sergio Tacchini is összeállt már a tervezővel egy-egy kollekció erejéig.

Néhány napja pedig az Oroszországban tartott 2017 őszi-téli menswear show keretein belül  fény derült arra, hogy legújabb partnere a legnépszerűbb német sportmárka, az Adidas lett. Rubchinskiy ezúttal a focisták holmijaiból szerezte inspirációját és ezt ötvözte a deszkások stílusával.

gosha-rubchinskiy-super-by-retrosuperfuture-event-recap-2

A tervező így kommentálta munkáját a bemutató után: „Változnak az idők, ma már láthatunk deszkás ruhákat viselő focistákat és fordítva, míg a ’80-as, ’90-es években nem mondhattuk el ugyanezt. Keverednek egymással a kultúrák, ugyanúgy, ahogy a szubkultúrák.” És a végeredmény? Valószínűleg a streetwear viselet hamarosan legnépszerűbb darabjainak sora!

gosha-rubchinskiy-super-by-retrosuperfuture-event-recap-7

Nem kellett sokat várnunk, másnap már érkezett is a Gosha Rubchinskiy X RETROSUPERFUTURE kisfilm. A tervező nem először döntött a kampányfilm-készítés mellett, tavaly egy 17 perces fekete-fehér videóban mutatta be 2017 tavaszi-nyári kollekcióját, melyet a Halálom napja névre keresztelt el.

gosha-rubchinskiy-super-by-retrosuperfuture-event-recap-10

Legfrissebb alkotása pedig egy 2 perces kisfilm, melyet nem meglepő módon, számos közös munka után ismét a 21 éves Julian Klincewicz rendezett. A filmben több kortárs táncost láthatunk, akik Rubchinskiy ruháit és az olasz eyewear márkával közösen megálmodott napszemüvegeket viselik.

gosha-rubchinskiy-super-by-retrosuperfuture-event-recap-5

A filmben a divat és a tánc kéz a kézben járnak, miközben a kollekció domináns színei retro hangulatot árasztanak. A darabokat a ’90-es évek fiataljai és a szovjet ’20-as, ’30-as évek designja inspirálta, mindezt egy kis modern csavarral megfűszerezve, így mindkét márka ismertetőjegyei egyenlően képviseltetik magukat.

gosha-rubchinskiy-super-by-retrosuperfuture-event-recap-13

A film bemutatója egyébként igen impozánsra sikeredett: a Sohoban mindössze egy kiállításként indult, de hatalmas buliba csapott át. Az estén több neves zenész is megjelent, illetve Tommy Genesis és A$AP Mob még egy meglepetés produkcióval is készült.

Forrás: Hypebeast illetve Dazed

Képek: Hypebeast

Szerző: Tamás Cintia

Legyél te az első hozzászóló!