Nők, utazás, asztrológia, testkép, fiatal művészek a világ minden pontjáról: itt a Feminine Youth!

Together as one

Mi az, ami még egy nőnél is erősebb? Több nő, ha összefog. A TRIBE de MAMA-nak ez az alapgondolata, és nemzetközi sikere után most indul a Feminine Youth projekt, ami a fiatalabb generációk tagjait hivatott összekapcsolni. Feminizmus, utazás, asztrológia, testkép, fiatal művészek a világ minden pontjáról, saját magunk szeretete és egy tucat hasonló téma megvitatására nyit teret a FY, de célja első sorban egy olyan „sisterhood” megteremtése, ahol az anyaságra még nem kész lányok nyújtanak segítő kezet egymás felé.

Varga Dórival, a TRIBE de MAMA alapítójával beszélgettem, aki csupán két éve hagyta itt Budapestet San Diego kedvéért. Bár ő az ötletgazdája (vagy mondhatnám, hogy szülőanyja) a Feminine Youth-nak is, a vezetői státuszt átruházta három fiatal és vibráló lányra az autentikusság érdekében: így Kővári Lili (NYC) Kereszturi Bori (NYC), Kerrie Li (NYC) és Alexa Pique (Montreal) kezében van a projekt jelenleg. A Femine Youth cikkei a tribedemama.com blogon lesznek láthatóak, természetesen az Instagram felület mellett, ahol már most több mint ezren kíváncsiak a megosztott történetekre, alkotásokra. A TRIBE de MAMA Magazinban pedig az őszi számtól kezdve olvashatunk majd róla.

FY

„A Feminine Youth projekt úgy két hete kezdődött el, azzal a céllal, hogy a már kialakult TRIBE de MAMA női kör kiegészítése legyen. Észrevettük, hogy a ‘mama’ szó miatt több lány is megkérdőjelezi a közösség tulajdonképpeni összetételét. Gyakran kérdezik tőlünk fiatal nők, hogy ha még nincsen gyerekük, akkor is csatlakozhatnak-e. A válasz természetesen igen! Ettől függetlenül rendszeresen megosztunk különböző születés alatt készített fotókat, szoptatós, vagy akár placenta fotókat, melyek nem kifejezetten egy tinédzser lány legkedveltebb témái. Így arra jutottunk, megnyitjuk a kaput egy kisebb körnek, a feminin fiatalságnak.” – válaszolta Dóri, amikor arról kérdeztem, hogy mikor és miért született meg a FY.

Az, aki ismeri a TRIBE de MAMA-t, biztosan megérti a gyerekvállalásra még nem számítók aggályait. Bár a mama szó ebben a kontextusban nem feltétlenül az anyaságra, hanem a női létre utal, a szülés és a születés is fontos szerepet játszik a szervezetben.

Feminine Youth

Ám most olyan dolog születik, amit elsősorban a fiatalabb korosztály élvezhet ki: „Egy olyan biztonságos, elfogadó és szeretetteljes közösség ez, ahol tini lányok, illetve fiatal nők kézen fogva olyan témákról tudnak beszélgetni, melyek konkrétan őket érintik – legyen szó az első menstruációt megünneplő alkalomról, vagy akar arról, hogy hogyan randizzon az a nő, akinek spirituális beállítottsága van.”

De vajon tényleg ennyire szükségünk van a támogatásra? „Abszolút! Leginkább egymás támogatása a fontos, mint nők. A girl war-stílus a múlté. A Feminine Youth azért van itt, hogy megmutassa, hogy lehet máshogy is. Szeretettel. Békében. Egymás elfogadásával. Nem vagyunk ugyanolyanok. Hála az égnek! Ezt ünnepelni és tisztelni érdemes az élet minden területén. Erről szól a TRIBE de MAMA; a FY abban más, hogy itt az Igazi megtalálása előtt zajlik minden. Valahogy belénk, nőkbe van kódolva a média és társadalom által, hogy egymás ellenségei vagyunk. Hogy mielőtt megtaláljuk az igazit, bárki, akinek vaginája van, előbb érhet célba annál a pasinál/csajnál, akit én szemeltem ki magamnak. A FY azt a felfogást és hitet követi, hogy együtt jobb. Hogy egymás nélkül nem is lehet. És, hogy mi vagyunk egymás tükörképei.”

Power

Valóban nincs is hatalmasabb erő a női összefogásnál. A történelem és a saját tapasztalatok is igazolják, hogy egymással kézen fogva bármit elérhetünk. Hiszen mindannyian nők vagyunk és nőiesek, és nem utolsó sorban Föld anyánk lányai. Mindannyian a boldogság felé kapaszkodunk, csak más utakat veszünk igénybe. Mindannyian szeretetre vágyunk, csak más forrásban véljük megtalálni azt. Mindannyian emberi testben élünk, csak ezek a testek különböznek. És mindannyiunknak vannak olyan tapasztalatai, amelyek átadásával segíthetünk egymáson.

És végül egy tanács Dóritól, mindannyiunknak: „Kövesd az intuíciódat, hidd el, nem fog becsapni. Csukd be a szemed és nézz a szíved mélyére: itt megtalálod a választ bármilyen kérdésre. “

#tribedemama

Szerző: Rutai Lili

Képek: Instagram (@tribedemama @feminineyouth, @dorideer)

Legyél te az első hozzászóló!