Pizsiben az utcán? Miért is ne! – A milánói divathét legfurább kreációi

marc-jacobs-nyfw-ss-17-20

Egy tervező képzeletének – jobb esetben – csak a csillagos ég szabhat határokat, de egyesek még feljebb tették a lécet a milánói divathéten. Persze, azért valljuk be, ismét születtek olyan darabok, amelyeken igencsak meghökkennénk, ha szembejönnének velünk egy álmos reggelen, de abban mind egyetérthetünk, hogy egytől egyig a markáns egyediség és imponáló minőség égisze alatt fogantak. Szemezgessünk kicsit belőlük!

A Dolce & Gabbana, hűen tükrözve az olasz kultúra iránti elköteleződését, tradicionális ételeket álmodott új kollekciójának darabjaira. A textíliák a sztereotip kulinériába humorosan illeszkedő paradicsomszószt, a pizzát és persze a tésztát is megjelenítik, de láthatunk fagyi- vagy épp koktélmintás darabokat is. A divatház azonban nem csak ezzel hökkentette meg a nézősereget, ugyanis egyes szettek Szűz Máriát és a kis Jézust is beemelték.

Pizsiben az utcán? Milyen kényelmes és időhatékony megoldás lenne, ha ilyen göncökben mehetnénk dolgozni! Még szerencse, hogy az Armani, a D&G, a Bally, a Fendi és a Ports 1961 szerint is sikkes viseletté válik az elkövetkezendő időszakban ez a darab, és jövő tavasszal tutira minden divatrajongó pizsamában fog kilépni a lakása ajtaján. (Vagy mégsem?) A Ports 1961 tervezője, Natasa Cagalj elmondta, hogy náluk a nyár hangulatának és szellős anyagainak a felidézése volt a cél.

Jeremy Scott, a Moschino tervezőjének kollekciója ezúttal is bizarra, ugyanakkor emlékezetesre sikeredett. Elmondása alapján a papírbaba ruhákba öltöztetett modellek ötletét a mai társadalom inspirálta, ugyanis arra a problémára szerette volna felhívni a figyelmet, hogy a technikának köszönhetően ahhoz kezdünk hozzászokni, hogy a világot csak 2D-ben szemléljük. Az elgondolás remek, ettől függetlenül nem valószínű, hogy ezekben a sérülékeny papírruhákban fogunk sétálgatni az utcán jövőre, nemde?

Úgy néz ki, hogy több divatház tervei szerint is hódítani fog tavasszal a nyolcvanas évek szégyenfoltja, a hasitasi. Többek között Marni, Jil Sander és a No. 21 is bizalmat szavazott ennek a köztudatban inkább cikinek tartott kiegészítőnek.

Végül nézzünk pár lábbelit, amit nagy valószínűséggel normális körülmények között sohasem fogunk viszont látni a járdákon. Prada, Gucci, Dolce & Gabbana és Marc Jacobs modelljeinek lábán a platformos cipőtől a műanyag papucsig mindenféle kreálmány felbukkant.

Ti melyik cuccot hordanátok szívesen?

Forrás: vogue.com, fashionista.com

Szerző: Borbás Anna

Legyél te az első hozzászóló!