Programok, amiket nem szabad kihagynod a Design Héten (TOP5)

Szeptember 23-án indul a Design Hét, amelynek során néhány nap erejéig kivételes ünneplésbe fog a tervezői szcéna, ráadásul szakemberek, illetve vállalkozók tárják ki műhelyeik és boltjaik ajtaját a design iránt érdeklődők számára. Mint minden évben, ezúttal is szinte elveszünk a számos csábító program között, mégis vannak olyan események, amiket nyilvánvaló, hogy ha kihagynánk, napokig fájna a szívünk! Elő a határidő naplókkal, erről az 5 programról semmiképpen nem maradhattok le!

Near Earth Asteroids (pop-up kiállítás)

Matók Zsuzsi egészen egyedi koncepcióval készül a Design Hétre: a gyakran a Föld légkörét érintő aszteroida felhők formája és kozmikus színvilága ihlette édességei bárki által megtekinthetők lesznek a rendezvénysorozat ideje alatt. A rikító süteménycsodák a gasztronómia és a design vonzó egyvelegét alkotják.

Helyszín: Konyha

Időpont: szeptember 25. 19:00; szeptember 28. 19:00 

foto-hatlacki-balazs-glamou

Scent Poetry

Hangulatunkra nagy hatással lehetnek különböző illatok, szagok: egy pillanat alatt rosszul érezhetjük magunkat a bőrünkben, de általuk akár pavlovi reflexszerűen idéződhetnek fel kellemes emlékek is. A Scent Poetry az üveg- és ötvösművészetet hívja segítségül illatkompozíciói bemutatásához. A Budapest két luxusparfümériájában, Lipovszky Csenge vezetésével megrendezésre kerülő design túra minden bizonnyal nemcsak rég feledésbe merült pillanatokat idézhet fel, de felejthetetlen élményekkel is gazdagít!

Helyszín: Madison és Neroli Parfüméria

Időpont: szeptember 25. 14:00; szeptember 27. 16:00; október 1. 14:00

tumblr_o8lywhdvyu1s5djago4_1280

Ionna Vautrin előadása

A mindössze 37 éves tervezőnő 2002-ben diplomázott a L’école de design Nantes Atlantique egyetemen, karrierje pedig azóta töretlen. Dior, Camper, Bouroullec fivérek, Foscarini – csak néhány név azok közül, akikkel már együtt dolgozott a szakember. A számos díjjal rendelkező formatervező organikus, magas minőségű, ugyanakkor meghökkentő és humoros termékeiről tart ingyenes előadást egy keddi délelőtt során.

Helyszín: MOME Auditórium

Időpont: szeptember 27. 11:00

ionna

Bútorkészítő workshop

Magyarország első nyitott barkács műhelye immár második alkalommal várja a DIY-kultúra iránt fogékony látogatókat. A workshop keretein belül a download designt hívják segítségül, amihez a Technika#1 kínál biztonságos és tágas terepet. A fiatal magyar tervezők munkáinak letöltésében és elkészítésében barkácsolásban jártas szakemberek állnak rendelkezésünkre. Irány hát a műhely honlapja, regisztrálásra fel!

Helyszín: Technika#1

Időpont: szeptember 24. 10:00-18:00

szobazsira-f2

ÖKO-divat

Négy márka képviselői és szakavatott vendégeik egy kerekasztal-beszélgetés keretein belül keresik a választ arra, hogyan lehet az ÖKO-szemléletet az életmódon túl a tervezésbe is bevonni. Ezt követően LAZLO, a WYHOYS, az AWARE és a NES brandek mutatják be unikális kollekciójukat. A többnyire organikus és feleslegessé vált anyagdarabokból készült ruhák és cipők a helyszínen felpróbálhatók. A környezettudatosság nemcsak hasznos, de trendi is!

Helyszín: Printa

Időpont: szeptember 27. 16:00, 19:00Mi nagyon várjuk már a Design Hetet, és Ti?

Szerző: Borda Réka

Legyél te az első hozzászóló!