PS News #33 – „Fashion is art and culture and history and everything I love combined”

Ez a hét sem volt mentes az izgalmas hírektől: Rihanna ismét divattervezői babérokra tört, a Balenciaga és a Louis Vuitton nagyot ment új kollekcióival, Paris Hilton életéből pedig dokumentumfilm készül. Kellemes informálódást! 

Rihanna ezúttal a Diornak tervezett

Azt már egy ideje tudhatjuk, hogy Rihannától nem áll távol a divattervezés, hiszen nemrégiben a Puma számára is készített egy elég sikeres kapszulakollekciót, most viszont szintet lépett és a Dior luxusmárkának tervezett napszemüvegeket. Az énekesnőt állítólag a Star Trek című sorozat inspirálta, ezért lettek a kiegészítők meglehetősen futurisztikusak. Nektek hogy tetszenek a darabok?

rihanna

Megérkezett a Balenciaga pre-fall lookbookja

Elég nagy felhajtás övezi a Balenciaga márkát, amióta Alexander Wanget a „mindenki kedvence” Vetements-tervező, Demna Gvasalia váltotta a kreatív igazgatói székben, a hírverés pedig a héten megjelent elő-őszi lookbookot sem kerülte el. Habár a kollekció elvileg Gvasalia nélkül készült el, jellegzetes stílusjegyeit az alatta dolgozó tervezők azért hűségesen felhasználták a szettek megálmodásakor: harsány virágminták, oversized pulóverek, parkák és hatalmas márkajelzések jellemzik a kollekciót. A teljes lookbookot itt nézhetitek meg.

vetements

Rio de Janeiróban mutatta be új kollekcióját a Louis Vuitton

Nem Karl Lagerfeld volt idén az egyetlen, aki egy dél-amerikai országtól megihletődve tervezett kollekciót, majd a divatbemutató is kiszervezte oda. Nicolas Ghesquiére, a Louis Vuitton kreatív igazgatóját ugyanis a brazil főváros inspirálta a divatház 2017-es resort kollekciójának elkészítésekor, a kreációkat pedig Rio de Janeiróban mutatta be, egész pontosan a Niterói Contemporary Art Museumban. A kollekció, a helyszín és a vendéglista is egyaránt pazar volt, az Instagram is kis híján felrobbant a fancy posztoktól, szóval ha kíváncsiak vagytok a show-ra, érdemes az #LVcruise és a #RioDeJaneiro hashtagek alatt keresgélni.

MTM4OTk1ODI1NDI5NzE4MDc1

Dokumentum film készül Paris Hiltonról

A 9.14 Pictures és az XYZ Films jelentette be múlt héten Cannes-ban, hogy dokumentumfilmet készítenek Paris Hiltonról, amelynek finanszírozásába nem mellesleg maga a botrányhősnő is beszáll. A készítők szerint Hilton a modern kor Marilyn Monroe-ja, mert gyönyörű, ikonikus, világhírű, a tömegmédia által formált és félreértett. Ööö… Oké. A film nagyjából azt fogja bemutatni, Paris hogyan lett híres és hogyan változtatta meg őt a hírnév – mint vérbeli „90’s kids”, mi már nagyon várjuk a produkciót.

Legyél te az első hozzászóló!