PS PREVIEW: Friss energiák

page

Fiatalok, lendületesek, tehetségesek. A PS Magazin YOUTH issue-jában négy olyan fiatalt mutattunk be nektek a kreatív és művész szcénából, akikre érdemes lesz odafigyelni a jövőben.

Stahl Barbi (énekesnő)

Barbi életében mindig fontos szerepet játszott a zene, de a fordulópontot egy barátja határozottabb pressziója hozta meg. Havai Gábor, miután meghallotta énekelni Barbarát, egyszerűen nem hagyta, hogy a lány félvállról vegye a zenélést. Azóta a fiatal énekesnő túl van három év akusztikus koncertezésen, idén pedig  első albumával jelentkezik. Debütáló száma jól szerepelt: egyből egy ásványvíz márka reklámzenéje lett és a dalt több rádiócsatorna is játssza. Nyáron videoklipet forgat, új dalain és saját stílusán fog dolgozni, két éves tervében pedig további klipek, fesztiválok, koncertek, Eurovízió és egy hosszú távú karrier szerepel.

Miért pont az éneklés?

Mert mindig a szerelmem, a hobbim volt, elképesztően jó érzés, hogy ez a foglalkozásommá válhatott. Minden percét szeretem, a zeneírást, a stúdiózást, a fellépéseket és úgy általában azt az életformát, ami ezzel jár.

Barbit holnap 18:00-tól az OGGI Gozsduban láthatjátok és hallhatjátok, ahol Havai Gáborral ad akusztikus estet (Facebook esemény ITT)!

sb

Kovács Ágoston Noel  (balett táncos)

A Magyar Táncművészeti Iskola hallgatója, több háziverseny győztese, a Prix de Lausanne elődöntőse. Táncolt a Diótörőben Misi herceg szerepében és feltűnt a Karamazov testvérekben is. Tehetsége nemzetközi szinten is felkeltette a szakma érdeklődését, ösztöndíjat kapott Drezdából és Hamburgból, jövőre pedig a méltán híres American Ballett Theatre JKO Schoolban folytatja tanulmányait. Két éves tervében egyelőre a tanulás, az önképzés és a diploma megszerzése szerepel.

Miért pont a balett?

Szeretek a táncommal másoknak örömet szerezni.  Ha másoknak örömet okozunk, az visszahat ránk is.

élé

Német Szilvia (kurátor)

Már az egyetemi évek alatt elkezdte a galériázást, először a Virág Judit Galéria és aukciós házban, majd több intézményben, többek között a Videospace Galériában és a Ludwig Múzeum ACAX irodájában szerzett szakmai tapasztalatokat.  2011 és 2013 között  a Dovin Galéria vezetőjeként dolgozott, ezt követően karrierje a prekaritás felé tendált,  amely során lehetősége nyílt  a  saját koncepciók kidolgozására.  Jelenleg a Higgs szabadúszó kurátora , mellette fontos projektje a Crosstalk Video Art Festival, újságíróként dolgozik az Artmagazinnál és szerves közreműködője az OFF-Biennálénak. Két éves tervében továbbtanulás és külföld is szerepel.

Miért pont a kurátor szakma?

Mert olyan tudást ad, ami horizontálisan terjeszkedik, mindenből van benne egy kicsi. Nagy merítésben tudsz a legkülönbözőbb dolgokkal foglalkozni.

nik

Kurta Niké (színésznő)

Kurta Niké a népszerű HBO szorozat, a Terápia rákbeteg szereplőjeként tűnt fel. Az általános iskolai szavalós versenyek fejezetét átugorva, gimnázium után a kaposvári Színművészeti Egyetemen tanult egy évet, majd a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetemen  diplomázott. Friss színészként a  Szputnyik Hajózási Társaság – Modern Színház- és Viselkedéskutató Intézet – Labor tagja volt. Elmondása szerint az itt eltöltött idő nagy hatással volt nemcsak karrierjére, hanem ízlésére, gondolkodásmódjára is. Szabadúszóként nem igazán unatkozik: most éppen Soós Attilával próbál, nyáron Gigor Attila nagyjátékfilmjében forgat, ősztől pedig Mohácsi Jánossal fog dolgozni az Örkény Színházban, majd ezt követően Horváth Csabával a Trafó színpadán. Két éves tervében még több színházi előadás szerepel.

Hogy miért pont a színészet? Mert minden nap új válaszom születik erre a kérdésre. Karban tart.

kurta

Photo: Éder Krisztián

Styling: Anna Kovalik

Hair: Gém Kitti / Close

Make-up: Szabó Diána / L’école

Szöveg: Farkas Edina Lina

Legyél te az első hozzászóló!