Shut up and take my money: kortárs művészeti árverés szeptember 28-án a Műgyűjtők Házában!

Már régóta vágytok kedvenc Maurer Dóra képetekre, de soha nem volt alkalmatok megvásárolni? Most itt a lehetőség! A Műgyűjtők Háza aukciót hirdet Kiemelt kortárs aukció – A kortárs művészet klasszikusai és fenegyerekei címen szeptember 28-án szerdán, 18 órakor. A nagyszabású, összesen 131 kortárs alkotást felvonultató árverésen festményeket, grafikákat és szobrokat lehet megvásárolni, de az sem gond, ha épp szűkös az anyagi helyzetetek: az aukcióhoz kapcsolódó kiállításon szintén megtekinthetitek az alkotásokat.

Az aukció anyaga széles spektrumot ölel fel: elismert hazai és külföldi művészek több generációjának alkotásait mutatja be a műkedvelőknek. A változatos stílusokat, technikákat és szemléletet képviselő művészek között olyan, ma már klasszikusnak számító alkotókkal találkozhatunk, mint Konok Tamás, Maurer Dóra, Deim Pál, Hencze Tamás, valamint a mi személyes kedvencünk, Bak Imre. Ezen kívül  a Műgyűjtők Háza az új generációból is szemezgetett nekünk: olyan képzőművészektől is vásárolhatunk alkotásokat, mint Verebics Ágnes, Stark Attila, Sándor Krisztián, Kucsora Márta és Szöllősi Géza, akinek nemrég számoltunk be kiállításáról a NextArt Galériában.

deim-pal-babuk

Deim Pál – Bábuk

A Kiemelt kortárs aukció és a hozzá tartozó kiállítás anyagának egy részét frissen, a művészek műtermeiből válogatva állította össze a két kurátor, Hermann Gábor és Bánki Ákos. A szakértők olyan kuriózumokat választottak ki az árverésre, mint Maurer Dóra Mozgástanulmány című képe. Az esemény célja a kortárs művészet népszerűsítése és a lehetőség megteremtése, hogy a műkedvelők és műgyűjtők egyedi, minőségi és valódi művészeti értékkel bíró alkotásokat vásároljanak Magyarországon. Minden érdeklődőt sok szeretettel várnak a Műgyűjtők Háza Galéria és Aukciósházba, ahol a kiállítás is megtekinthető szeptember 28-ig,  11 és 19 óra között.

bak-imre-attores

Bak Imre – Áttörés

A kiállítás és az árverés helyszíne :

MŰGYŰJTŐK HÁZA GALÉRIA ÉS AUKCIÓSHÁZ

1023, Budapest Zsigmond tér 8.

tel.: +36  1 800 8123, +36 30 270 5021

email: info@mugyujtokhaza.hu

Borítókép: Maurer Dóra – Mozgástanulmány

 

 

 

 

 

Legyél te az első hozzászóló!