Slamtorna vér nélkül és karcos jazz estére: a Hadik októberi programajánlója

Ha Hadik, akkor cooltúra. Ezt várhatóan nem cáfolják meg a programszervezők októberben sem, hiszen a helyszín ezúttal is izgalmas rendezvényekkel várja az érdeklődőket. Legyen szó akár irodalomról, zenéről vagy kőkemény slampárbajról, kedvére találhatnak elfoglaltságot maguknak a culture sessionre szomjazók − de az éhezők is. Mindezt hogyan?  A heti programajánlónkból most megtudhatjátok!

Jazzes elbűvölődés

A hétfő esték a jazz jegyében telnek októberben. Igaz is, tudunk-e jobb programot elképzelni egy fagyos, esős éjjelre, mint egy jó nagy pohár fröccsöt, kellemes zongoraszót és egy karcos énekhangot? 10-én Oláh Krisztiánt, a Montreaux-i Jazz Fesztivál tavalyi helyezettjét hallgathatjuk meg, aki Kész Petrával lép színpadra. Ám a zenei csemegék ezzel korántsem fogynak el: a hónap második felében Lamm Dávid és Pandzarisz Dina duójának lehetünk szem- és fültanúi, de Tóth Mátyás együttese is elbűvölő koncerttel készül számunkra.

Forradalmi szövegek és gasztroirodalom

A Hadik Irodalmi Szalon rendhagyó rendezvénnyel emlékezik meg az 56-os forradalomról 60. évfordulója előtt néhány nappal. A forradalom apropóján született verseket, prózai szövegeket Németh Juci, Mező Misi és Pajor Tamás tolmácsolásában hallgathatjuk meg, melyhez zenei kíséret is társul.

Ha pedig nem esti, hanem délelőtti programra vágynánk, abban is segítségünkre siet a Hadik, egészen pontosan a Bookline Irodalmi Brunch: Kepes Andrással reggelizhetünk egy 22-ei, remélhetőleg verőfényes reggelen. A népszerű tévés és újságíró legújabb könyvét mutatja be, emellett a kontinensek eltérő gasztronómiai szokásairól és utazási élményeiről mesél az egybegyűlteknek − kihagyhatatlan élménnyel kecsegtetve a gasztronómia és az irodalom szerelmeseit.

 Slamtorna

Szólándzsákra számítsunk, ha a lassan hagyományos sorozattá váló Vadászszezonra látogatunk. Ám nem kell megijedni, vér legfeljebb csak attól fog folyni, ha az egyik slamlovag megvágja magát a papír szélével. A 12 főnyi versenyzőt ezúttal is a jelentkezőkből sorsolják ki, így várhatóan széles minőségi és stílusbeli merítést kapunk.

A várható programok listája:

Október 10. 20:00 – Hadik Jazz hétfő (további alkalmak: október 17. 24. és 31.)

Október 12. 19:00 Vadászszezon

Október 19.  Hadik Irodalmi Szalon – 1956/2016 – Szabadság, Hit, Forradalom, egykor és ma

Október 22. 11:00  Bookline Irodalmi Brunch Kepes Andrással

Fotó: Bokor Krisztián

Legyél te az első hozzászóló!