Sounds Like PS #4 – Akos V

12801246_950742881647691_8795921253591230977_n

Ha nem volt elég a pénteki PS-buli, most még kaphattok egy keveset Akos V zenéjéből! A dj azonban – igazodva Sounds Like PS rovatunkhoz – nem saját szettet küldött, hanem azt mutatta meg, hogy milyen zenék inspirálják mostanság. Igazi friss playlist, egyfajta up-to-date gyorstalpaló következik most, amelyen a legrégebbi szám is csupán tavalyi.

Ákosnál mindig az előremutató hangzás a legfontosabb: az új dalok kutatása és a friss előadók keresése. A mixei is e köré szerveződnek és ezt szem előtt tartva vásárol lemezeket is. „Az első zenekupac az, ami leginkább motivál most saját zenék készítésében, ebből a világból sok van a szettjeimben is. Főleg belga/holland/brit kiadók (Heist, Wolf, Delusion, Dirt Crew stb.) köré szerveződő friss house közeg, jellegzetes hangzással, izgalmas dalokkal” – avatott be minket a dj. A lista első előadóját, Frits Wentinket egyébként a Designer Drums (amelynek Ákos is tagja) decemberben vendégül is látta a Lärmben.

Frits Wentink – Rising Sun, Falling Coconut

Ouer – Move Over

Thatmanmonkz – Take U To My House

„Másik izgalmas terület a Lobster Theremin (és Distribution) és a LIES kiadók tengelyén felállt nyers, analóg house iskola, amiből itthon is remekül állunk: S Olbricht, Imre Kiss és a Route 8 is ide tartozik például. Utóbbival folytatjuk tehát a listát, majd pedig Mall Grab következik, aki maga is Route 8 rajongó, és már nagyon régóta dolgozunk azon, hogy a Lärmben is fellépjen a közeljövőben. A végére pedig Ross From Friends-t tettem, aki most debütált a Lobsteren – egyelőre nagyon ígéretes.”

Route 8 – Dance With U

Mall Grab – Twin Peaks

Ross From Friends – Talk To Me You’ll Understand

„Harmadik fontos zenei világ a skandináv disco/house iskola, mind az új, fiatal arcokkal (Skatebard, Lindstrom, Prins Thomas), mind az öregekkel (Sotofett, Fett Burger, Kokk n Roll). Ők egyfajta saját világot alkotnak, együtt dolgoznak és elképesztő lelkesedéssel és alázattal állnak a zenéhez. Külön említést érdemel a popzene északon, amiről bármikor meg lehet mondani, honnan jött – a Bergen Wave kifejezés sem véletlen.”

DJ Fett Burger & Telephones – Tutti Frutti del Mar

Telephones – Rytmenarkostisk

Todd Terje – Preben Goes To Acapulco (Prins Thomas Remix)

„És végül, de nem utolsó sorban: főleg közel-keleti és afrikai fúziós zenéket válogattam, ami mellett nem is nagyon lehet most elmenni, szinte minden mixben, dj szettben, kiadónál feltűnik valamilyen formában. Itt legyen a fókusz a hazai mozgolódáson: Fossiles de L’Atlas, mixsorozattal, bulikkal, saját editekkel.”

Yemen Blues – Min Kalbi (Fossiles De L’Atlas Edit)

Legyél te az első hozzászóló!