Spoiled brat: zokni-szandál kombók a legjavából

Hirtelen ránk szakadt a lacsak és a sár időszaka, ám ez még nem azt jelenti, hogy le kell mondanunk kedvenc, ugyanakkor nem igazán tél kompatibilis lábbelijeinkről. Egy jól megválasztott zoknival máris megoldhatjuk a fagyoskodó lábujjak problémáját, és még a divatos külsőről sem kell lemondanunk. Mert a cipő zoknival már nem ciki… Nem ciki? Kifejezetten menő! 

Az örök romantikus: bársonycsizma + hosszú szárú zokni

A bársonyból készült csizmák a 2016-os téli szezonban olyan kifutókon játszottak főszerepet, mint a 3.1 Phillip Lim vagy Dries Van Noten. Nem véletlenül, hiszen ezekkel simán feldobhatunk bármilyen farmer-póló szettet, és egy zoknival párosítva még izgalmasabbá tehetjük napi öltözetünket. A színválasztás végtelen, a feketével és a fehérrel nehéz mellélőni, a bátrabbak viszont a csizmától eltérő színűt is felkaphatnak a lábukra vagy a tone-in-tone megoldás mellett is dönthetnek.

barsony3

A nagy visszatérő: necc zokni

Néhány éve el sem tudtuk volna képzelni, hogy valaha is újra necc zoknit vagy harisnyát viseljünk. Ma viszont már bármilyen hosszúságban, akármilyen cipővel kombinálva megjelenhetünk benne az utcán anélkül, hogy bárki is furcsán nézne ránk. Nagy kedvencünk a bokáig érő verzió sportcipővel, ami habár nem a leghidegebb napokra való, de az enyhébb időben kiváló szett lehet!

necc2

necc4 necc3

Ragyogjunk bátran: metálfényes zokni

Csak egy hétköznapi, rohanós nap? Akkor kényelmes cipő metálfényes zoknival! Hétvégi csajos ereszd el a hajam? Zokni marad, és elő hozzá a magassarkút! A lehetőségek száma végtelen, minden fazonnal jól mutat a csillogó lábmelegítő. Az ezüst-arany színpárosítás pedig közel sem tilos a közhiedelmekkel ellentétben!

metal

metal2

metal4

metal3 metal6

metal5

Gyerekkorunk emlékére: pántos cipő + zokni

Kislányként kinek nem volt meg ez a kombó? Valószínűleg mindenkinek. Ha azóta nem hordtunk zokni-cipőt, elsőre furcsán hathat, talán még másodszor is, de harmadikra már illik azért felkapni a napi lábbeli outiftet! A japán lolita lányoknak már bevált, alkalmazzuk hát mi is nyugodt szívvel. Legnépszerűbb a pántos magassarkú szandál és zokni összeállítás, de utóbbi egy lapos talpúval is ugyanolyan menőn mutat!

pantos2 pantos

A vászonról a lábunkra: festmény ihlette zokni

Reneszánsz, impresszionizmus, expresszionizmus és még sorolhatnánk. A művészet és a mainstream fúziójának ez a formája néhány éve kezdett népszerűvé válni, azóta a kínálat pedig szerencsénkre egyre szélesebb. Már nemcsak Mona Lisa vagy a Csillagos éj díszeleghet a lábunkon, de válogathatunk még például Klimt, Botticelli vagy akár Frida Kahlo festményei közül is. A cipő ismét sokféle lehet, de arra figyeljünk, hogy csak a legtutibb festményeket hordjuk a vádlinkon!

festmeny2 festmeny

Nem csak jó kislányoknak: fodros zokni

Listánk másik szereplője, amelyik szintén ismerős lehet a gyerekkorunkból. A 10 éves kishúgunk zokniját húztuk fel véletlenül? Semmi baj, egy kúl cipő és máris mi leszünk az utcák császárai! Favoritunk egyébként a Martens bakanccsal kombinált verzió: egyszerre cuki és rebellis! 
fodros7

Üzenj a világnak: feliratos zokni

Nem csak a pólónkon vagy a sapkánkon fejthetjük ki véleményünket a világról. Üzenetünk lehet inspiráló (Girl Power, Be Happy), vicces (Don’t Follow, If You Can Read This Bring Me A Glass Of Wine) de simán el is küldhetünk mindenkit melegebb éghajlatra (Hate You, Fuck Off). Azért óvatosan ezzel a munkahelyen vagy a suliban!
feliratos4

felirato5

Sportosan elegáns egy újabb szinten: sport zokni + magassarkú

A sportos oldal képviseletében a márkalogós boka- vagy térdzokni, az elegáns oldalon a magassarkú cipő. E kettőt kombinálva nem is gondolnánk, milyen menő végeredményt kapunk, feltéve azt a bizonyos pontot az aktuális szettünkre. Tökéletes párosítás szoknyához és nadrághoz is, ám a legjobb outfit eléréséért érdemes a sportos és a nőies stílust egyenlő mennyiségben keverni.

sport3 sport

sport5

Képek: Pinterest

Szerző: Tamás Cintia

Legyél te az első hozzászóló!