Szóval érdekel, miről fog szólni a divat 2017-ben?

2017ke

Botrányokból és őrült kreálmányokból idén sem volt hiány a divatszakmában, de hát többek között pont ezért is szeretjük annyira, hiszen soha nem kell más ajtaján kopogtatni egy kis polgárpukkasztásért. Ráadásul nagyon úgy tűnik, a meglepő ötletek és döntések sorozata 2017 beköszöntével sem ér véget… Kiszimatoltuk, mit tartogatnak számunkra a legmenőbb designerek az új esztendőben, hop on board!

A Calvin Klein új góréja

Eleddig csak pletykákat hallhattunk arról, hogy Calvin Klein vezetői székébe 2017-ben Raf Simons kerül. A napokban viszont mindenki megnyugvására beigazolódott ez a sejtés, és egyetérthetünk abban, hogy Simonsnál keresve sem találhattak volna jobbat a divatház élére. A desginer ugyanis a keze alatt született ruhákon mindig is a látványosságra, és a kézművességre helyezte a hangsúlyt, na meg az európai divatra különösen jellemző drámaiságra. Látásmódjára emellett kifejezetten jellemző a fiatalos lendület − csakúgy, mint a CK-ra. Alig várjuk, mi sül ki ebből!

ck

Burchzsoázia

Az athleisure, azaz az edzésre-szánt-cicagatya-és-a-sportos-top-kombó stíl lassan ugyanúgy elúszik, mint az előző esztendő és vele együtt a karácsonyi kalóriák, amihez Tory Burch-nek mégiscsak lenne egy-két keresetlen szava. A designer luxy eseményeken is hordató ruhákká alakította át a sportszerkókat, és példáját olyan nevek követték, mint Tim Coppens vagy az A.P.C. Tory egyik barátja mindezt a „Burchzsoázia” születésének hívja, a szó helytállóságával pedig korántsem tervezünk vitatkozni.

burch

Szlogeneket a logók helyére!

Már 2016-ban elindult az a kifejezetten pozitív változás, melynek köszönhetően a brandek egyre kevésbé fókuszálnak saját maguk prezentálására, és inkább az összetartozás érzetét igyekeznek kelteni rajongóikban, illetve fontos társadalmi üzeneteket átadni darabjaikon keresztül. Haider Ackermann a „be your own hero” feliratot nyomta rá a következő esztendőben hódító pólóira, míg a Dior Chimamanda Ngozi Adichie „we should all be feminists” elhíresült mondatát használta fel.

weshould

A Crocs úttörése

Lehet imádni és lehet gyűlölni a Crocs papucsait, de azt mindenképpen el kell ismerni, hogy Christopher Kane hatalmasat dobott tavaly azzal, hogy ilyen lábbelikben engedte a kifutóra modelljeit. A divatszakma egyértelműen elalélt a meglehetősen polgárpukkasztó döntéstől, így hát rettegj, 2017, úgy néz ki, a Crocs beveszi a high fashion világát!

crocs

A macska örök

Igen, tudjuk, hogy a macskák soha nem mennek ki a divatból, az elkövetkezendő időszak azonban kifejezetten a cicapártiak számára fog kedvezni. Stella McCartney-tól kezdve egészen a Gucciig egy rakás brand szórt el  tavasz-nyári kollekciójában macskákat, sőt voltak, akik még a lookbookjaikban is elrejtettek egy-két cuki szőrcsomót. A Gucci ráadásul odáig merészkedett, hogy legújabb kampányukban valódi nagymacskákkal dolgoztak együtt… Ez tuti lekarmolja majd mindenki arcát!

stellamc

A telefon nem csak a mini számítógéped…

…hanem a retikülöd is! Bizony, a divattervezők pontosan tudják, hogy manapság jószerével elég, ha a telefonoddal hagyod el mindössze a lakást, így hát jövőre nagyon úgy fest, hogy a telefontokokra fog helyeződni a hangsúly. A Moschino például giccses covereket talált ki az elkövetkezendő idényre, míg Nicolas Ghesquière a Louis Vuitton táskákat szabta rá a telefonok háttámlájára. Nektek hogy tetszik?

landscape-1475679259-hbz-louis-vuitton-phone

A pink az új teveszín?

Nos, igen, mind emlékszünk a 2006 környékén tomboló rózsaszín járványra, melyre valóssággal fáj is visszagondolni. A divatházak most mégis gondoltak egyet, és a tavalyi monokróm őrületet (melyet Kim Kardashian vagy a Hermès képviselt) ismét lecserélik a pink különböző árnyalataira. A sorba már a Valentino, a Balenciaga, Marc Jacobs, Céline, a Givenchy és Bottega Veneta is beállt, mi pedig körmöt rágva várjuk, mi sül ki ebből.

balenciaga_valentino

Véget érhet a Stan Smith uralma

Sosem hittük volna, de elképzelhető, hogy a Stan Smith-cipőt hamarosan leváltják a platformok, végleg megáldva a 90-es évek másodvirágzását! Habár már tavaly is hódítottak a holdjárók, úgy néz ki, 2017-ben még több magastalpúval találkozhatunk, melyre már a Maison Margiela lépői is utaltak, míg a Balenciaga szögletes orrú magassarkúkkal rukkol elő. Get high!

balenciaga-square-toe

Forrás: Vogue

Képek: Vogue, Harper’s Bazaar, Pinterest

Legyél te az első hozzászóló!