Tények, amiket tudnod kell a PS Magazin 2016-os tavaszi-nyári számáról! (TOP5)

Fabio Leidi_Stav Strashko

Reméljük, mindenkihez eljutott a hír, hogy heteken belül érkezik a PS Magazin 2016-os tavaszi-nyári száma – ha nem, akkor most tudatosítsátok! Már elég sok infót csepegtettünk róla mindenfelé az interneten, viszont most elárulunk még öt kulisszatitkot (szigorúan vizuális sneak peek nélkül), csak hogy fokozzuk az izgalmakat. #LongLivePrint!

A hívószó: egyenlőség!

Legújabb számunk az egyenlőséggel foglalkozik: legyen szó nemről, bőrszínről, szexuális beállítottságról vagy társadalmi felelősségvállalásról, igyekeztünk hívószavunk lehető legtöbb oldalát megvizsgálni. Nem titok, hogy a legfőbb hangsúlyt a gender-kérdésre fektettük, de a ritka betegségekről is szót ejtettünk, illetve utánajártunk az olyan témáknak is, mint hogy mit sejtet a tömeges divattervező-távozás, mit jelent az open design, hogyan lázad Grimes, hová tart a print magazinok jövője vagy hogy hogyan működik a LABRISZ.

rainbow equality lovewins

A gender-kérdés

Apropó, társadalmi nem: összesen 92 alkalommal írtuk le a gender szót a lapban. Ez sok mindent elárul az új szám tematikájáról, amelynek keretein belül több oldalról közelítettük meg ezt a kérdést: a feminizmus és a transzneműség két olyan meghatározó jelenség a kortárs politikai, művészeti és divatszcéna alakulásában, amelyeket vétek lett volna figyelmen kívül hagyni ebben a számban.

Nagyon-nagyon ütős lesz a line-up!

Többek között az épp gyógyulófélben levő Kulka Jánossal és a költő-slammer Závada Péterrel készítettünk interjút, volt lehetőségünk beszélgetni a júliusban nyíló budapesti Chanel-kiállítás művészeivel, Peter Faragóval és Ingela Klemetz-Faragóval, valamint a kurátor és művészettörténész Oltai Kata is jelentős szerepet kapott egyik cikkünkben. Nem lövünk le minden poént, de annyit még muszáj megsúgnunk, hogy Grimes-ról is lesz szó!

Nemzetközi editorialok

Készüljetek fel, mert a vizuális tartalmak is legalább ennyire izgalmasak lesznek! Több külföldi, kizárólag nekünk készített fotósorozatot láthattok majd az SS16-os számban – nem mellesleg a címlapanyagunkat is egy 100%-ban olasz stáb készítette egy ukrán-izraeli nemzetiségű modellel. A többi editorialnál is különböző nemzetiségű, igazán tehetséges művészek működtek közre: Japántól Kelet-Európán át egészen Nagy-Britanniáig rengetegen dolgoztak azon, hogy ez az issue létrejöhessen!

Ez lesz az eddigi leghosszabb PS

Bizony, ez lesz a magazin valaha volt legterjedelmesebb száma: összesen 210 oldallal készülünk! Talán kicsivel nehezebb lesz a táskátokban cipelni, de nyugi, a tartalom kárpótolni fog titeket, a mennyiség pedig nem megy a minőség rovására. Reméljük, mindezeket olvasva kedvet kaptatok ahhoz, hogy beszerezzétek a hamarosan megjelenő PS Magazint!

Legyél te az első hozzászóló!