Tiktok borito 1
Beauty
2023. 02. 10.

Tiktok szépségtrendek, amik velünk maradnak 2023-ban


A Tiktok már hosszú évek óta hatással van a világ trendjeire, ezzel együtt a beauty trendekre is. Most összeszedtük azokat a tavalyi újdonságokat, amik velünk maradnak 2023-ban is.

Cold girl makeup
Szepsegtrendek 2023 02


A tél nagy sikere az a sminktrend, ahol a pirosító/rúzs kerül elő, és az orcákat szinte teljesen befedi. Van, aki szolidabban használja, van, aki W-vonalban viszi fel - a lényeg, hogy olyan hatást keltsen, mintha épp most jöttünk volna be egy hosszú sétáról a mínuszokban. 

Skin cycling


A New York-i bőrgyógyász, dr. Whitney Bowe, tavaly év elején robbantotta fel az internetet, arctisztítási rutinjával. A skin cycling alapja, hogy a bőrünknek nincs szüksége minden nap pontosan ugyanarra a rutinra. Arra az analógiára fűzte fel az érvelését, hogy ahogy a hajmosás sem mindennapos, és a hajápolási rutinunk sem, a bőrünk ápolásához, hámlasztásához is érdemes ciklikusságot választani.

Alapvetően 4-5 napos ciklusokat javasol, ahol az első nap a hámlasztásé, a második a retinoidé (valamilyen A-vitamin-származék, amelyet a finom ráncok csökkentésére, a sötét foltok enyhítésére, és a bőrsejtek gyorsabb regenerálására használnak), a harmadik-negyedik éjszaka pedig a regenerálódásé, hidratálásé. 

Mivel itt a ciklikusság (vagyis az új ciklus kezdete) a bőr igényeihez igazítható, jól fenntartható módszer.

Arcápolás mint smink


De nevezhetjük Clean Look sminknek is. A lényege, hogy a smink olyan hatást keltsen, mintha épp elvégeztük volna a napi arcápolási rutinunkat. Tiszta, kissé fényes bőr, színek nélkül.
 

Glazed Donut minden mennyiségben
Szepsegtrendek 2023 03


A manapság egyértelműen trenddiktáló szupermodell/influencer, Hailey Bieber alkotta kifejezés, a glazed donut, hatalmas kedvenc lett a körmök és a smink világában is, és úgy tűnik, még egy jó darabig velünk is marad. A sikerét valószínűleg annak köszönheti, hogy egy alapvetően letisztult, hétköznapokban is használható megjelenést ad, mégis van benne egy kis fény, csillogás, ami különlegessé és egyedivé teszi a viselőjét.
 

Fényes körmök


Idén is maradnak a fényes, akár kicsit extrémebb körmök, akár glazed donut technikával, akár hagyományos, klasszikus módszerrel. A lényeg, hogy a körömlakkodra mindig kenj fényes fedőréteget vagy a géllakkod fedése fényes legyen. Lehet diszkrét, de idén is marad a csillogás.
 

Y2K
Szepsegtrendek 2023 04


A csillogó, fényes, kissé futurisztikus smink továbbra is befutó lesz, annyi módosítással, hogy 2023-ban egy kicsit esztétikusabb, letisztultabb külsőt kap. A glazed donut trenddel karöltve egy minden nap hordható, kényelmes, mégis kicsit feltűnő külsőt biztosít.

 

Szöveg: Udvarhelyi-Horváth Viktória


Pscreative 27e579d1

HELLO, MI VAGYUNK A PS CREATIVE – DIVAT PR ÉS KREATÍV ÜGYNÖKSÉG BUDAPEST SZÍVÉBEN ÉS A PS MAGAZIN KIADÓJA 2010 ÓTA.

Rólunk

Referenciák