TOP5: Táskatervezők a hazai frontról

Mondhattok bármit, a táska ugyanolyan fontos eleme az öltözékünknek, mint az ékszer vagy a cipő. Ebből kifolyólag kézenfekvő olyan darabok közül válogatni, amik esztétikusak, időtállóak és nem utolsó sorban praktikusak. Például az alábbi dizájnerektől.

mrs herskin
A mrs herskin-táskák láttán egyből hívogatóvá válik az élet sötét oldala. A boszorkányosan jó darabokon egyetlen négyzetcentiméternyi szokványos megoldást sem találunk, csak ravasz részleteket. Ennél több – egy pólón és egy farmeren kívül – nem is kell ahhoz, hogy különlegesnek érezzük magunkat. A korlátozott számban készülő táskákról itt találtok infókat.

mrsherskin

YKRA
Totál retró, ami nem ereszt. A 60-as, 70-es évek túrahátizsákjait idéző táskák két éve debütáltak, mára pedig rengeteg variációjuk elérhető. A márka kollaborált többek között Tomcsányi Dórival, a Kele Clothinggal és Henrik Vibskovval is, és ami miatt igazán szerethető, az az, hogy a termékek mellé életérzést is kínál. A Telepen vagy online keressétek!

ykraxdoritomcsanyi

Agneskovacs leather design
Röviden: minimalizmus a köbön. Hosszabban pedig jobb nem is belemenni, de csak azért, mert nem férne ki a rengeteg pozitív jelző, ami Kovács Ágnes darabjairól az eszünkbe jut. Tavalyi System and form nevű kollekciójával egyértelműen az egyik kedvencünk lett, és azt is eléggé bírjuk, hogy férfiaknak is tervez. Személyesen a Black Boxban ismerkedhettek meg a darabokkal, virtuálisan pedig erre találjátok őket.

agneskovacs

EOSinE
Tökéletes kidolgozású bőrtáskák, melyeken Zsolnay életművének egy kis darabja is visszaköszön. A tervező, Bozsik Szilvia az egykori pécsi porcelángyár által világhírűvé tett irizáló kerámiamázat, az eozint használta fel kollekciója elkészítésekor, a végeredmény pedig tökéletes. A természetre hajazó darabokat erre lelitek.

eosine

Dorka Petrity
A szemtelenül fiatal dizájner autodidakta módon tanulta meg a táskakészítés minden lépését, tudása pedig funkcionalista és elegáns darabokban ölt testet. Ha időtálló táskára vágytok, Dorka termékeit nektek találták ki. Online itt rendelhetitek meg.

dorkapetrity

Képek: a tervezők web- és Facebook-oldalairól

Legyél te az első hozzászóló!