Vigyázat, könyvvel támadunk!

raul-lemesoff-traveling-library-weapons-of-mass-instruction-designboom-15

Tömegoktatás? Ha létezne egy lista azokról a dolgokról, amiket legszívesebben elkárhoztatnánk, mert biztosan csak rosszat takarhatnak, akkor az előbbi tutira szerepelne rajta. Egy argentin művész, Raul Lemesoff humorosabb oldaláról ragadta meg a jelenséget.

Egész pontosan egy saját tervezésű katonai tankot épített, amivel Buenos Aires utcáin cirkálva terjeszti az igét. No nem azért, hogy háborúra buzdítson, éppen ellenkezőleg. Lemesoff járgánya valójában egy spéci, mobilkönyvtárként újrahasznosított 1979-es Ford Falcon, amit fegyverek helyett 900 darab könyvvel töltött fel és „A tömegoktatás fegyvere” nevet adta neki. A város negyedeiben autózva minden érdeklődőnek ingyen ad egy-egy regényt, verseskötetet vagy életrajzot, cserébe pedig csak annyit kér, hogy valóban olvassák el azokat. Célja ezzel az, hogy vicces módon harcoljon a tájékozatlanság ellen, és felhívja a figyelmet az ismeretszerzés fontosságára.

Lemesoff ötlete persze egyben remek fricska az értelmetlen csatározások ellen is, és bizonyíték arra, hogy a könyvek hasznos fegyverként szolgálhatnak a kezünkben: a tudatlanság felszámolásával például komoly előrelépést tehetünk az ellen, hogy az embereket megvezethessék és háborúkba taszítsák mindenféle koholt vádakkal. Az argentin művészt egyébként a 7UP kreatív csapata is felfedezte, akik az egyéni arcokat bemutató „Feels Good to be You” kampányuk részeként egy videót készítettek vele. A kisfilmben még többet tudhattok meg az ötlet hátteréről és megnézhetitek, milyen viccesen támadja le az argentin művész a járókelőket.

via designboom, via boredpanda

Legyél te az első hozzászóló!