Víz alatt grillező és pezsgőző pin-up lányok: Bruce Mozert fotói

07undwat

1938-ra már tucatjával készültek a különböző beállítású, de egészen hasonló pin-up lányos képek, amikor Bruce Mozert egy, a korban teljesen új, forradalmi ötlettel rukkolt elő, mellyel egyből felhívta magára az amerikai média figyelmét: pin-up lányokról készített fantasztikus víz alatti képeket.

Az akkor fiatal művészt a gyönyörű Silver Spring park inspirálta, ahol úgy tartják, hogy naponta 550 millió liter kristály tiszta víz termelődik.

mozert

Mozert a helyszín közelébe költözött, ahol saját kezűleg készített kamerájának egy vízálló dobozt. Érdekesség, hogy a fotós nem hivatásos modellekkel dolgozott együtt a különleges helyszínen, hanem a park dolgozóit kérte fel, hogy legyenek a képek szereplői.

015undwat

Mozert mindennapos tevékenységek imitálására ösztönözte a vállalkozó kedvűeket a víz alatt, így a fotókon többek között pezsgőt iszogató, újságot olvasó, telefonáló, golfozó és füvet nyíró pin-up lányok és persze fiúk láthatóak. Különböző, természetesen saját készítésű effekteket használt, hogy a „felszíni valósághoz” minél hűbb képeket készíthessen.

01undwat

Például az egyik fotón, melyen a modell halat grillez, sűrített tejjel érték el azt a hatást, mintha füst gomolyogna a víz alatt, a pezsgő pedig Alka-Seltzer pezsgőtablettától tűnt buborékosnak. „Bármi lehetséges volt, csak használni kellett a képzelőerőnket” – mondta Mozert.

012undwat

Képeinek köszönhetően az 1940-es évektől Silver Spring vált Florida fő látványosságává, egészen a Disney World 1971-es berobbanásáig.

08undwat

010undwat

016undwat

013undwat

014undwat

Képek Dangerous Minds

Szerző: Borbás Anna

Legyél te az első hozzászóló!