Vlagyimir Putyin még sohasem szólt ilyen jól

Politikai szereplők porcelán mellszobraiból hangfal? Igen. A klasszikus tárgyak modern reinkarnációja most új szintre emelkedett; az ötlet Pedro Wodkins-től származik, aki eredetileg a hangfalakat egy kiállításra tervezte, de végül annyira sikeres lett a projekt, hogy aukcióra bocsátotta őket, hiszen látványra sem utolsó darabok.

A különleges hangszórók mindegyike egyedi kézműves technikával készül. A tökéletesre csiszolt porcelánalakok egy-egy faállványon díszelegnek, potom 3,3 kilósak és 37 cm magasak, tehát igen masszív kreációkat kell elképzelnünk. A Bluetooth mellett netcsatlakozási lehetőség is van a hangszórókban, amiket a még jobb hangzás érdekében textillel vontak be. A szériának három kulcsfigurája van: Vladimir Putyin mint Szent Vladimir, Kim Jong-Un mint Kim Sunshine és Margaret Thatcher mint Maggie „ölt arcot” a funkcionális dekortárgyakon.

Az inspiráció kapcsán Wodkins elmondta, hogy olyan erős emberekről mintázta alkotásait, akik a saját maguk módján sikeresek, és országokat, kontinenseket uralnak. Szerinte „Vlagyimir Putyin még sohasem szólt ilyen jól”. Ebben lehet valami, minket is elcsábított a dolog, bár lehet frászt kapnánk, ha az éjszaka közepén felébredve Putyin félbevágott porcelánfeje nézne velünk farkasszemet. Az ötlet viszont kiváló, nézzétek csak!

job_0614

r0005279_2

sound_of_power_top_image

soundofpower_design_Painted_background-1050x674

soundofpower_design_Putin_shelf-1050x788

soundofpower_design_Stilllife-1050x423

soundofpower_design_wall-1050x700

soundofpower_design3-1050x892

sound-of-power-speaker-busts

Tudj meg többet a művészről és a projektről ITT!

Legyél te az első hozzászóló!