Noi kollab cover
Divat
2022. 11. 08.

2022 legikonikusabb női kollaborációi


A legnagyobb márkák minden évben előállnak különböző együttműködésekkel, a mi kedvenceink mégis azok, amikor erős, kreatív, inspiráló nőket kérnek fel közös munkára. Ezekből általában különleges, igazán egyedi alkotások készülnek, amelyek a nőiséget, nőiességet ünneplik, mindezt az adott márka és híresség stílusával kombinálva.

Most összeszedtük az elmúlt év leginspirálóbb női kollaborációit.

Fendi x Sarah Jessica Parker


SJP örök divatikonnak számít, amit mi sem bizonyíthatna jobban, mint hogy 57 éves korában dobott piacra egy egyedi táskát a Fendivel kollaborálva.

A Fendi Baguette táskája a Szex és New York sorozatban is kiemelt szerepet kapott, az új együttműködés eredménye pedig egy limitált kiadású, ikonikus Fendi Baguette kézitáska pink flitteres, fukszia rátétes külsővel, amit a szemfülesek a képernyőn is láthattak már, hiszen a színésznő Carrie Bradshaw-ként viselt a Szex és New York rebootjának egyik epizódjában.

1 5
 
Balmain x Barbie


Egy előző cikkünkben már utaltunk rá, hogy a Barbiecore stílus virágkorát éli: az élénk pink árnyalat, az erős, mégis nőies megjelenés 2022-ben szinte megkerülhetetlen. Ezen a trenden mozogva született meg a Balmain és a Barbie márka kollaborációja.

Az együttműködés alapja, hogy a kapszulakollekciójukban “multikulturális, befogadó és mindig örömteli világot” alkossanak - mondta el Olivier Rousteing, a Balmain kreatív igazgatója. A kollekció alapja a pink, a rózsaszín minden árnyalatának megjelenítése, a színek mellett pedig az ikonikus logók és kiegészítők megjelenése is szerepet kapott, hangsúlyozva, hogy minden darab uniszex.

2 2
 
Billie Eilish x Nike


Billie Eilish a generációjára hangjával, zenéjével, világlátásával elképesztő hatással van, így érthető, hogy a legnagyobb márkák keresik fel egy közös munka reményében.

Az énekesnőnek meglehetősen egyedi a stílusa, gyakorlatilag hozzá fűződik az oversized darabok új forradalma. Így a Nike-kal közös kapszulakollekciója is ilyen, bő alapdarabokból áll, ami mindenkinek kényelmes, magabiztosságot adó viselet lehet.

A kollekció minden darabja gombaszínt kapott, Billie a kényelmes és bármikor hordható darabok tervezése mellett arra is figyelt, hogy a márka klasszikus értékeit is megőrizzék, és fenntartható, univerzális darabokat készítsenek.

Ami a különlegességét adja a kollekciónak, hogy Billie játszott egy kicsit a Nike logóval is:

3 1
 
Versace x Fendi


A Fendi 2022-ben nem tétlenkedett: több nagyszabású kollaborációval is előállt. Májusban két nagymúltú divatház közös munkáját mutatták be, a Fendi és a Versace Fendace névre hallgató kapszulakollekcióját. 

Az együttműködés eredménye egy “divat-központú éjszakai klub”, ahol az oversized pulóverek mellett megjelennek alakkövető body-k, térd feletti csizmák, arany színű sneakerek. A ‘90-es évek ihlette arany-fekete barokk stílusú Versace minták és a Fendi klasszikus formái.

4 1
 
Makeupbrutalism x Victoria Beckham


Bár 2021-es karácsonyi kampányról van szó, mégis nagyon fontos megemlíteni ezt a különleges együttműködést, hiszen egy valódi stílusikon és egy magyar művész kollaborációjáról van szó. A Makeupbrutalism megalkotóját, Magyar Esztert kérte fel Victoria Beckham, hogy a Beauty vonalához készítsen egy karácsonyi koncepciót, sminkkel, fotókkal és videóval együtt.

Eszter korábban a Gucci Beauty-val is dolgozott már, így valószínűleg hallunk még a munkáiról.

5

 

Szöveg: Udvarhelyi-Horváth Viktória

Borítókép: projects.balmain.com | Balmain x Barbie
1. fashionista.com | Craig Blankenhorn/Courtesy of HBO Max
2. vogue.com | Balmain Barbie Collaboration
3. nike.com | Nike x Billie Apparel Collection
4. elle.com | Courtesy of Fendi and Versace
5. instagram.com | @victoriabeckhambeauty, @makeupbrutalism


Pscreative 27e579d1

HELLO, MI VAGYUNK A PS CREATIVE – DIVAT PR ÉS KREATÍV ÜGYNÖKSÉG BUDAPEST SZÍVÉBEN ÉS A PS MAGAZIN KIADÓJA 2010 ÓTA.

Rólunk

Referenciák