Peach Fuzz cikk
Divat Design
2024. 02. 22.

Kifinomult, mégis játékos melegséget, kényelmet és nosztalgiát idéz 2024 Pantone színe, a Peach Fuzz!


A hagyományoknak megfelelően, megválasztásra került az év Pantone színe, amely hagyományt 2000-ben kezdték el. Ez az éves bejelentés jelentős hatást gyakorolt a különböző tervezési iparágakra, beleértve a divatot, a belsőépítészetet és a termékfejlesztést is.

“A teljes élet elengedhetetlen része az egészség, mind fizikai és lelki értelemben - ez lebegett a szemünk előtt, amikor kiválasztottuk a 2024-es színét. Egy olyan rohanó világban, amely gyakran a külsőségeket, a teljesítőképességet és az üzleti eredményeket helyezi előtérbe, nagyon fontos, hogy felismerjük a belső megnyugvásunk fontosságát, és megtaláljuk a pihenés, a kreativitás és az emberi kapcsolat örömteli pillanatait”
mondta Laurie Pressman, a Pantone Color Institute alelnöke.
„A Peach Fuzz az a szín, amelyre szükség van ahhoz, hogy kifejezzük belső vágyainkat, hogy közel legyünk azokhoz, akiket szeretünk. Ezenkívül olyan színnek kellett lennie, amely meleg és barátságos, az együttérzés és az empátia üzenetét közvetíti, olyannak amelynek finomsága és érzékenysége összehozza az embereket."

Nagy kérés ez egy színtől, hogy hozza össze az emberiséget; de a Peach Fuzz, a Pantone 2024-es év színe esetében pontosan ez a cél. A 2024-re vonatkozó előrejelzés a tompa narancssárga és lazacrózsaszín tónusokat párosítják a semleges, krémes árnyalatoktól, egészen a levendula, a kékeszöld, a bogyós gyümölcsök és a mentazöld telített árnyalatokig. Sokkal könnyebben kombinálható és beépíthető, mint amire gondolnánk.

Hogyan jelenhet meg ez a ruhatárunkban és az otthonunkban - íme néhány kedvencünk!

Taller Marmo Mrs Ross fringed kaftan dress
1.528 €
Zimmermann Tama semi-sheer shirt
669 €
Nanushka JEN táska
99 490 Ft
AERON kötött póló
595 €
POLÉNE táska
420 €
Agota Rimsaite lekerekített asztal
Reserved illatgyertya
5 995 Ft
Zara Home - párnahuzat
9 995 Ft
THOMAS SABO - medál
71 600 HUF
Clarins Extra Firming Jour
35 990 Ft
DIOR Addict Lip Tint Rúzs
18 290 Ft
CHANEL - Les Beiges Eyeshadow palette
TOM FORD Bitter Peach EDP
127 990 Ft
Honnan ered a Pantone színrendszer?

A Pantone-t Lawrence Herbert alapította 1962-ben. Herbert eredetileg vegyész, mégis kereskedelmi nyomdászként dolgoztott New Yorkban. Ő ismerte fel, hogy szabványos színrendszerre van szüksége a nyomdaiparnak.

1963-ban a Pantone bevezette a Pantone Matching System-et, egy szabadalmaztatott színteret, amely szabványosította a színeket, és lehetővé tette az egységes színreprodukciót a különböző médiákcsatonákon és a nyomtatott vagy grafikai anyagokon. A rendszerben minden egyes színt egyedi szám jelöl, megkönnyítve a tervezők, a grafikusok és a gyártók közös munkáját. Kezdetekben egy színmintákat tartalmazó, lapozható swatch kártya volt, mára már pedig színes útmutatók, mintakönyvek, digitális eszközök is rendelkezésre állnak, mint például a Pantone Connect applikáció amivel a Pantone Color Libary-hez lehet kapcsolódni.


Pscreative 27e579d1

HELLO, MI VAGYUNK A PS CREATIVE – DIVAT PR ÉS KREATÍV ÜGYNÖKSÉG BUDAPEST SZÍVÉBEN ÉS A PS MAGAZIN KIADÓJA 2010 ÓTA.

Rólunk

Referenciák