Skandinav divat BORITO
Divat
2022. 11. 28.

3 dolog, amit a skandinávok tanítanak a divatról


Ha stílusról van szó, a skandinávok szinte az élet minden területén abszolút inspirációs forrásként szolgálnak. A minimalizmus, a különleges jólét-jóllét életérzés (nevezzük hyggenek, lagomnak, vagy bárminek), a praktikus, rendezett életstílus ma már egyre inkább részese a mindennapjainknak, vagy legalábbis törekszünk rá. És amennyire érdemes követni ezeket az irányokat az életben, annyira érdemes odafigyelni a skandinávokra akkor is, ha az öltözködésről van szó.

Az időjárásnak megfelelően


Bár az északi országokban sokszor van nagyon hideg, ez mégsem veszi kedvét az embereknek. Egy jó minőségű, hosszú, meleg télikabát, egy jó meleg, kötött pulóver, vastag talpú csizma tökéletes kiegészítői a hideg időnek. És szerencsére ma már elég nagy a választék, bármilyen stílust is képviselsz, biztosan találsz kellően meleg, kényelmes, esztétikus ruhadarabot.

Ne sajnáld az időt a megfelelő termékek kiválasztására, legalább egy jó minőségű kabátra és csizmára mindenkinek szüksége van! És egyébként is, mennyivel boldogabban indul a nap, ha tudod, hogy nem fogsz fázni, igaz?

01 warm

 

Mix & match


A minimalista gardrób előnye, hogy a színek és stílusok egymással harmonizálnak, mindent egyszerűen lehet kombinálni. És ez a skandinávok kedvenc megoldása: layerekkel, alapdarabokkal, letisztult színekkel gyakorlatilag néhány darabból megszámlálhatatlan kombináció hozható össze.

Válassz ki 3-4 színt, és ezekből vásárolj pólókat, ingeket, body-kat, kötött pulcsikat, blézereket. Ez amellett, hogy stílusos megjelenést ad, abszolút fenntartható is, hiszen nem kell az aktuális trendekhez igazodni, minden eseményre meg tudsz jelenni a már meglévő ruhatáradból.

 

02 mix match

 

Egyszerű, de jó minőségű


Az előző ponttal kicsit összeérve, a skandinávok szívesen invesztálnak minőségi darabokba. Mivel ezek általában egyszerűek - akár egy egyszínű ruha, kötött pulcsik, jól szabott ingek - könnyedén keltik a laza sikk érzését. Ez a scandi aesthetic alapja. 

Előszeretettel választanak monokróm szetteket, de ha színekről van szó, akkor is a bézs és a pasztell, főleg kékes árnyalatok dominálnak. Ha különlegességet szeretnének, inkább a formákkal, fazonokkal játszanak. Mivel jó minőségű darabokba fektetnek, gyakorlatilag a kreativitásuk szab határt az öltözéküknek.

 

03 minoseg

 

Szöveg: Udvarhelyi-Horváth Viktória
Borítókép: copenhagenstudios.com | Scandi streetstyle looks
Képek: pinterest.com


Pscreative 27e579d1

HELLO, MI VAGYUNK A PS CREATIVE – DIVAT PR ÉS KREATÍV ÜGYNÖKSÉG BUDAPEST SZÍVÉBEN ÉS A PS MAGAZIN KIADÓJA 2010 ÓTA.

Rólunk

Referenciák