R Eble01
Design
2023. 07. 06.

A design illúziója - az Architres Studio első saját kollekcióval jelentkezik


Az Architres Studio 2017-ben alakult Budapesten. A fiatalos lendületű stúdió mögött álló Csizinszky László belsőépítész és Kis Dániel építész törekszik arra, hogy összhangba hozza a designt és a funkcionalitást.
 

„Nálunk nincs egyetlen kimelt stílusirány, nincsenek kész, sablonos megoldások, mert minden projekt egyedi, és minden stílusnak megvan a saját környezete, amivel tökéletesen harmonizál”
mondják a tervezők, akik vallják, hogy a megfelelő szemlélettel és érzékkel meg lehet teremteni az adott helyhez, szellemhez és költségvetéshez passzoló összhangot.
Gosztomgergo02


Most az Architres Studio előrukkolt első termékcsaládjával, a REBLE-lel, amit máris jelöltek az EDIDA-ra, az ELLE Decoration magazin rangos designdíjára. A márványból és acélból készülő, időtálló asztalok tervezői úgy kínálnak elegáns, formabontó beltéri bútort, hogy a fenntarthatóságról sem feledkeznek meg. 

A stúdió régi álma volt, hogy a belsőépítészeti munkák mellett önálló termékcsaláddal is bizonyítsa kreativitását és szaktudását. A bemutatkozó széria az interior design iroda mögött álló tervezők, Csizinszky László belsőépítész és Kis Dániel építész, valamint üzlettársuk, Bakcsy Johanna látásmódját fejezi ki. Az alkotók egyébként is előszeretettel fordulnak letisztult formavilághoz és építészeti megközelítéshez, hogy látványos, ugyanakkor nem hivalkodó enteriőröket érhessenek el.

Reble08
Gosztom Gergő Gergo Gosztom REBLE by Architres Studio Interior


A designerek egy olyan asztalt szerettek volna megalkotni, ami statement darabként bármilyen környezetben megállja a helyét, de a luxustermékek gyakran feleslegtermelő, környezetszennyező elkészítési gyakorlatával szemben a fenntarthatóságot is beemeli a tervezői praxisba. 

Ennek köszönhető, hogy használt alapanyag mellett döntöttek: a REBLE egy hazai üzem sértetlen márványmaradékából készül, ami máskülönben a szemétben végezné, majd precíz válogatást és utógondozást követően kel új életre az Architres Studio asztalaiban. 

Ebből jött létre a kollekció elnevezése is, ami az angol MARBLE, azaz márvány, valamint a zero waste hozzállást kifejező REUSE szó ötvözetéből tevődik össze, de a konkrét terméket (TABLE) is megjelöli – és a formabontó (REBEL) designra is utal.

Reble07


A Taj Mahal, Carrara, Picasso és Juparana Bordeaux márványból megszülető beltéri kiegészítők szimpla, geometrikus struktúrák, amiket az üreges téglatestből elegánsan kilépő acélláb tesz dinamikussá és optikailag légiessé.

„Az idő formálta az ellenálló kőpalástot, míg az ember a belső acéllemezt, a két anyag ellentéte pedig egyszerre segíti elő a tárgy létrejöttét és hoz létre kellemes feszültséget” 
árulják el a tervezők. A tárgyak a minimalista megoldás ellenére a sokoldalúságot hirdetik, hiszen a bútort 180 fokkal elforgatva egy márványtömb illúzióját kapjuk.


A kollekció darabjai megállkák helyüket konzol- és dohányzóasztalként a nappaliban vagy éjjeliszekrényként a hálószobában, de valóságos építészeti installációt is megálmodhatunk belőlük, amelyek irodákban, galériákban, szalonokban nyűgözhetik le a látogatót. A REBLE széria lapjait eltérő színben is megrendelhetjük, és a kollekció a modern, indusztriális hatású fém, valamint a klasszikus, fényűző márvány ambivalens harmóniájának hála bármilyen stílusú tér felejthetetlen elemévé válhat.

 

Fotók: Gosztom Gergő
            Geza Talaber
 


Pscreative 27e579d1

HELLO, MI VAGYUNK A PS CREATIVE – DIVAT PR ÉS KREATÍV ÜGYNÖKSÉG BUDAPEST SZÍVÉBEN ÉS A PS MAGAZIN KIADÓJA 2010 ÓTA.

Rólunk

Referenciák