Kult
2022. 07. 11.

A Secondland újabb droppal jelentkezik – THE RENOVATION kollekció


”A már kicsit sérült, régi babaház felújításán munkálkodó renováló közösség szimbolizálja a tervezők vízióját egy megújuló divatiparról.”


Július 7-én bemutatásra került a Senconland márka The Renovation nevet viselő kollekciója. Az eseményt a márka exkluzív forgalmazó partnere, a Spark Le Monde Store Andrássy út 18. alatti üzletében tartották meg. A Secondland egy budapesti divatmárka, ami az upcycling, vagyis az értéknövelő újrahasznosítás gondolatával alakít át vintage darabokat, miközben egyaránt egy derűs és romantikus világot hoz létre. A divat- és textiltervező, Vecsei Kinga Réta és társa Tasnádi Katalin Lili, egy olyan álmát valósította meg, amely a divatipar túltermelésére reflektál. Célja a már meglévő anyagok újra körforgásba helyezése. 

The Renovation collection 

A Secondland újabb droppal jelentkezik és a márkától megszokott módon most is egy izgalmas kampány köntösében mutatja meg az aktuálisan megjelenő egyedi, upcycled tervezői darabokat.

A Renovation névre keresztelt kampány Enyingi Sára látványtervezővel közös kollaborációban született meg, ami a Secondland egyedi vizuális világát és a márka üzenetének esszenciáját hivatott közvetíteni.

A kampány során a márkanév egy konkrét, utópisztikus mese világgá elevenedik. Az alkotók a történetmesélés és a set design eszközeivel mutatják be, hogyan is épül fel a Secondland. A már kicsit sérült, régi babaház felújításán munkálkodó renováló közösség szimbolizálja a tervezők vízióját egy megújuló divatiparról. A márkára jellemző vizuális nyelvezeten és a gyermeki játékosságon kívül a humoros megközelítés is tetten érhető. A jellegzetes romantikus hangulatú, pasztell színvilág dominál a díszletben és a kollekcióban egyaránt.


A kollekció darabjai közt fellelhetők a márka alapdarabjai, mint a Mara ing különböző színösszeállításokban, illetve az átszabott, reworked blézerek. Ugyanakkor a kínálat bővült ruhákkal, toppokkal és szoknyákkal. A kézi díszítés különféle technikái számos darabon fellelhetőek. Hímzés, festés, gyöngyözés formájában jelenik meg a márka logójában is látható virág motívum, vagy a nagymamáink terítőjét megidéző kockás minta.

Párhuzamot fedezhetünk fel az utópisztikus világ megteremtése, a valós világ renoválása, a divatmárka tevékenysége és az upcycled ruhák létrehozása között. Hiszen a Secondland márka célja, hogy a rendelkezésre álló ruhákat alapanyagként felhasználva újra behozza a körforgásba, és úgy vállaljon szerepet a divatvilágban, hogy közben ne ártson a Földnek. A márka alkotóinak, Vecsei Kinga Rétának és Tasnádi Katalin Lilinek szenvedélye és elhivatottsága jelenik meg a kollekcióban; egy olyan világ kreálása, amely értéket teremt, miközben közben könnyed és derűsen mesés.

 

Fotó: Ladocsi András

Tervezők / Secondland: Vecsei Kinga Réta, Tasnádi Katalin Lili

Látványtervező: Enyingi Sára

Modellek: Csejdy Janka, Eifert Kata Nóra, Enyingi Franciska, Erős Mara, Hencz Polett, Horváth Míra, Iván Alekseev, Nyári Luca (The Roster MGMT), Osiyemi Hazzanat / Inka (The Roster MGMT), Sue-Ann Jarrett, Szekeres Ákos, Tiszai Flóra


Pscreative 27e579d1

HELLO, MI VAGYUNK A PS CREATIVE – DIVAT PR ÉS KREATÍV ÜGYNÖKSÉG BUDAPEST SZÍVÉBEN ÉS A PS MAGAZIN KIADÓJA 2010 ÓTA.

Rólunk

Referenciák